FOTO\\ Șocant! Un bloc din Hâncești riscă să se PRĂBUȘEACĂ. Locatarii bat alarma

un bloc din hancesti risca sa se prabuseaca ACTUAL

Stare de alertă la Hîncești, acolo unde un bloc de locuințe plin de fisuri pune în pericol viața mai multor oameni. Pentru evita o tragedie, autoritățile locale din Hîncești au dispus evacuarea de urgenţă a tuturor locatarilor din blocul avariat, aflat pe strada Mihalcea Hâncu 121.

Speriați de fisurile de pe pereți și tavan, locatarii au alertat primăria locală și unele servicii de specialitate din capitală, bâtând alarma despre o eventuală prăbușire a blocului. Vineri dimineață, o comisie a primăriei locale, în frunte cu primarul Alexandru Botnari și doi reprezentanți ai ÎS Serviciul de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor au venit la fața locului și s-au întâlnit cu locatarii blocului, după care au examinat aproape în detaliu fiecare apartament din scara nr.2 și 3, unde au apărut fisurile mai mari.

De fapt, eu am bătut alarma, când am observat niște fisuri pe pereți și tavan (la început mai mici, apoi mai mari), care practic au apărut peste noapte la vecinii mei, de deasupra mea”, a relatat Corja Larisa pentru Info Curier Hâncești.

Astfel de crăpături, care au apăut ca din senin, au observat și alți vecini din scara noastră, apoi și cei din scara vecină. Ne este frică să stăm în apartamente, de aceea am decis să chemăm specialiști din domeniul construcției pentru a inspecta starea blocului locativ”, mai spune aceasta.

Și dna Elena Sîrbu, care trăiește în aceiași scară a blocului, susține că doarme cu frică în ultimele zile, fiindcă noaptea se aude cum curge nisip din tavan. „Primele crăpături pe pereți și tavan au apărut vreo 2 săptămâni în urmă. La început au apărut ca niște liniuțe mici pe tavan, în ultimele 3-4 zile am observat că se măresc, și din tavan curge, parcă se macină ceva…”

Veaceslav Munteanu, un locatar din scara vecină, și-a evacuat deja familia, deoarece spune bărbatul nu vrea să-și pună în pericol familia.

„I-am sculat noaptea pe copii și i-am dus la țară pe toți, deoarece mi-e frică să nu mă mai trezesc… Clădirea se duce într-o parte…” – a spus speriat, bărbatul.

Fisuri de până la 7 mm, dar și căderea tencuielii de pe pereți, specialiștii au constatat și în oficiile din subsol, ce dau în strada centrală, atelierul de creație, biroul avocatului, agenția imobiliară, cabinetul veterinarului.

După inspectarea tuturor apartamentelor, reprezentatul Serviciului de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor, Tudor Axente, a rugat fiecare locatar să amplaseze în 2-3 locuri puțin gips (pe o suprafață de câțiva cm) peste fisurile apărute, pentru a observa dinamica deplasării acestora.

„Este o procedură de investigație, avem nevoie de ceva timp, câteva zile, poate săptămâni, pentru a constata dinamica dezvoltării fisurilor, (dacă sunt în creștere sau nu), în dependență de modificările acestora, ulterior, ne putem expune promt vizavi de caracterul fisurilor, precum și starea blocului respectiv” – a declarat Tudor Axente.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, în aer liber şi copac
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu text
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text
Ar putea fi o imagine cu interior şi text care spune „3 Hânc”

Foto: Facebook/Info Curier Hâncești

sinteza.org

Lasă un răspuns