Un deputat a mers la vânătoare de urși, dar din greșeală a împușcat mortal un om

vanatori 56349100 ACTUAL

Un deputat din Adunarea legislativă a regiunii ruse Kamceatka, Igor Redkin, unul dintre cei mai bogaţi politicieni din Rusia, a mărturisit că a ucis o persoană pe care a împuşcat-o pentru că a confundat-o cu un urs, a relatat marţi agenţia TASS, citată de EFE.

Pe 2 august s-a produs o tragedie la care am participat în mod involuntar, spune politicianul rus, amintindu-şi că în seara acelei zile a auzit că un urs rătăcea în preajma unui loc de colectare a gunoiului din localitatea Ozernovski. Cum prezenţa animalului reprezenta un pericol pentru localnici, continuă Igor Redkin, el a pus mâna pe o armă şi a ieşit din casă cu intenţia de a speria ursul.

Afară se întunecase şi am tras către urs. Mai târziu am aflat că aproximativ la aceeaşi oră în acea zonă a fost rănit de un glonţ un localnic, care a decedat la spital, explică deputatul, adăugând că va executa pedeapsa pe care o va stabili justiţia.

El a anunţat de asemenea că renunţă la calitatea de membru al partidului Rusia Unită, formaţiunea preşedintelui Vladimir Putin, şi îşi retrage candidatura pentru alegerile regionale din luna septembrie.

Igor Redkin este unul dintre cei mai bogaţi politicieni ruşi, cu venituri declarate de circa 1,5 miliarde de ruble (20 de milioane de dolari) în ultimii trei ani. 

sinteza.org

Lasă un răspuns