VIDEO// Reguli noi la început de an şcolar. Elevii trebuie să aibă un test COVID negativ

teste covid 768x432 1 ACTUAL

A început şcoala în Berlin, după o vacanţă de vară de 6 săptămâni. Odată cu întoarcerea elevilor în clase, apar şi reguli noi. Toţi copiii trebuie să fie „înarmaţi” cu un test COVID negativ, relatează stiriletvr.ro.

Împrăştiaţi prin curtea şcolii, la distanţă unii de alţii, copiii îşi recoltează singuri probele pentru testul COVID. E obligatoriu de acum, pentru participarea la ore. Abia după primirea rezultatului, pot intra în clase.

Dacă se va înregistra un nou val de infectări, în Germania nu decid şcolile ce este de făcut, ci inspectoratele sanitare locale. Acestea decid dacă se va plasa o clasă în carantină sau se va închide o şcoală sau alta.

Politicienii sunt însă de acord că închiderea tuturor instituţiilor de învăţământ, aşa cum s-a întâmplat în timpul carantinei totale naţionale, trebuie evitată pe cât posibil.

În funcţie de rezultatul testărilor, după trei săptămâni se decide eventuala renunţare la masca de protecţie, obligatorie acum în clase. Rata infectării cu coronavirus e din nou în creştere în Germania. A depăşit 23 la sută, pe când acum o luna era de 10.

sinteza.org

Lasă un răspuns