Cele mai ciudate tendinţe sexuale din istorie. Romanii foloseau lubrifiant din excremente de şoareci, iar rujul indica abilități orale

shutterstock 1096886258 LIFESTYLE

Cum s-a schimbat activitatea sexuală odată cu trecerea secolelor? Intimitatea fizică a fost practicată de fiinţele umane încă din cele mai vechi timpuri. Sexualitatea era extrem de diversă, preluând utilizări practice şi, uneori, religioase. Lucrurile erau deopotrivă fascinante, interesante, ciudate şi adesea periculoase.

De multe ori, activitatea intimă era considerată un subiect de nediscutat, chiar şi de către partenerii unui cuplu. Acest lucru a fost influenţat şi de o mulţime de reglementări impuse oamenilor de către societate sau de către grupuri dominante, cum ar fi biserica. Scopul: să instruiască oamenii cu privire la modul adecvat de a avea relaţii sexuale. Biserica Catolică credea că activitatea sexuală ar trebui să se întâmple doar în scopuri reproductive. Alţii au adoptat o abordare mai hedonistă. Aceste restricţii au dus la nişte moduri destul de stranii, prin care oamenii îşi satisfăceau plăcerile. Care sunt unele dintre cele mai ciudate şi suprarealiste fapte sexuale practicate în lumea antică?

Dispozitivele pentru plăcere, utilizate în scopuri medicale

Astăzi, datorită tendinţelor moderne ale mentalităţii, femeile experimentează plăcerea la fel ca bărbaţii. În trecut, înainte de secolul al XX-lea, femeile erau considerate pure şi inocente şi, prin urmare, nu puteau resimţi poftă trupească. Însă femeile acumulau multe dorinţe neîmplinite şi frustrări, încât ajungeau să experimenteze o stare, numită în vechime isterie. Remediul pentru această aşa-numită boală consta într-o vizită la cabinetul medicului, care îi masa zona intimă cu un dispozitiv electric, menit să ofere plăcere în scop medical.

Jocul dur a fost practicat încă din Egiptul antic

Oamenii practicau diverse forme de joc sexual, care combina plăcerea intimă cu durerea, cu mult înainte de „Fifty Shades of Grey‟ – „Cincizeci de nuanţe de gri‟. În Egiptul Antic, intimitatea era exprimată în mod deschis şi adesea public, în mai multe moduri, de-a dreptul şocante pentru acea perioadă de timp. Etruscii erau renumiţi pentru practicarea jocurilor prin care se oferea plăcere şi durere în acelaşi timp, detalii în acest sens oferă desenele de pe fresca Mormântului bătăilor.

Rujul a fost utilizat pentru a indica „abilităţile‟ orale

Când vine vorba despre puterea rujului privind frumuseţea, toate aplauzele ar trebui să meargă către Hazel Bishop, un chimist din Primul Război Mondial, care este considerat tatăl pastei colorate rezistente pentru buze. Dar rujul în sine a existat încă din antichitate. În Egiptul Antic, acest produs cosmetic era utilizat atât de femei, cât şi de bărbaţi. Pentru lucrătorii sexuali, buzele colorate strălucitoare indicau abilităţi „orale‟ deosebite.

Grecii foloseau baghetele de pâine ca dispozitive de plăcere

Grecii erau înnebuniţi după sex, dovadă fiind numeroasele moduri prin care evitau frustrările sexuale. Practic, foloseau aproape orice în timpul actului sexual, inclusiv baghete de pâine întărite. Le numeau Olisbo-Kollix şi le înmuiau, mai întâi, în ulei de măsline, ca să ajute în procesul de penetrare.

Romanii făceau lubrifianţi din excrementele şoarecilor

În ceea ce priveşte pofta sexuală, romanii erau la fel de inventivi ca grecii. Deşi participau intens la actele intime, uneori, „jocul‟ devenea incomod. Aşa că au inventat un tip de lubrifiant, care să mărească nivelul de plăcere. Doar că unguentul era făcut din excremente de şoareci.

Taoiştii i-au încurajat pe bărbaţi să nu termine în interiorul femeilor

Taoismul este şcoala chineză de filozofie care crede că toată lumea posedă o energie numită Qi. În trecut, adepţii ei credeau că fluxul de Qi era vital pentru o viaţă sănătoasă şi luminată. Din această cauză, atenţionau că fluidele corporale ale bărbaţilor sunt o forţă vitală şi că scurgerea prea multă a acesteia le va scădea drastic nivelul de energie Qi. Pentru a opri acest lucru, bărbaţii au fost încurajaţi să nu finalizeze actul sexual în interiorul corpului femeii, ci să practice mai des autocontrolul.

sinteza.org

Lasă un răspuns