Soluţii alternative care combat transpiraţia excesivă. Piatra de alaun, printre ele

shutterstock 1432572848 LIFESTYLE

În sezonul estival, transpiraţia în exces poate deveni o problemă. Este bine să ştii că poţi încerca şi câteva soluţii naturale pentru a ameliora problema. 

Transpiraţia este un proces natural necesar pentru reglarea temperaturii corporale. Mirosul neplăcut al acesteia este dat de contactul transpiraţiei cu bacteriile aflate pe piele. Antiperspirantele, recomandate în combaterea transpiraţiei, blochează canalele prin care circulă sudoarea. Însă tot mai multe studii au arătat că aluminiul şi parabenii din produsele antiperpsirante cresc riscul apariţiei unor dezechilibre în organism. Poţi miza pe alternative naturale, fără efecte secundare, cum sunt cele ce urmează!

Piatra de alaun

Mineral cu proprietăţi deodorizante, piatra de alaun are acţiune astringentă şi antibacteriană şi poate fi folosită pentru reglarea transpiraţiei. Alege varianta naturală (potasium alaun), nu pe cea sintetică (amonium alun). Piatra se foloseşte fie după duş, pe pielea umedă, fie piatra se umezeşte şi se aplică pe pielea uscată. Poţi găsi piatra de alaun în magazinele cu produse naturiste.

Oţetul de mere

Un truc uşor de pus în aplicare este tamponarea subraţului cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere. Remediul este de ajutor pentru normalizarea pH-ului axilar. Pentru un efect mai pronunţat, lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşti cu apă.

Pudra de talc

Această pudră are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute date de transpiraţie. Acţionează ca un astringent şi protejează pielea şi de iritaţiile care pot să apară în urma transpiraţiei excesive. Presară pudră de talc pentru bebeluşi la subraţ, pe pielea uscată.

Salvia

Această plantă şi-a demonstrat eficienţa în combaterea excesului de transpiraţie. Ceaiul de salvie poate reduce la jumătate transpiraţia excesivă. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă şi se lasă la infuzat 10 minute. Se consumă cu înghiţituri mici, pe parcursul zilei. De asemenea, infuzia de salvie se poate folosi şi extern: se aplică la subraţ cu ajutorul unor dischete.

sinteza.org

Lasă un răspuns