Cel puțin 43 de migranți care doreau să ajungă în Europa s-au înecat după naufragiul unui vas în largul Tunisiei

163907 136973 EXTERN

Cel puțin 43 de migranți s-au înecat în naufragiul unui vas în largul Tunisiei, pe când încercau să traverseze Marea Mediterană, dinspre Libia către Italia, iar 84 au fost salvați, a declarat sâmbătă pentru Reuters filiala tunisiană a Semilunii Roșii, citat de DIGI24.ro.

Vasul pornise din Zuwara, de pe coasta nord-vestică a Libiei, și transporta migranți din Egipt, Sudan, Eritreea și Bangladesh, potrivit organizației guvernamentale.

„Marina a salvat 84 de migranți, iar 43 s-au înecat în naufragiul unui vas care pornise din Zuwara, în Libia, cu destinația Europa”, a declarat Mongi Slim, un oficial al Semilunii Roșii, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, autoritățile franceze au anunțat că au salvat sâmbătă, în strâmtoarea Pas-de-Calais (nord), 47 de migranți care încercau să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge pe coasta britanică în ambarcațiuni improvizate, transmite AFP.

Sâmbătă dimineața, centrul regional operațional de supraveghere și salvare (CROSS) Gris-Nez a fost contactat de migranți aflați în dificultate, în largul Sangatte, în apropiere de Calais. Cinci naufragiați, între care se afla și o femeie însărcinată, au fost salvați și debarcați în portul Boulogne-sur-Mer, a anunțat prefectura maritimă din Canalul Mânecii și din Marea Nordului.

Ulterior, o altă ambarcațiune a anunțat că are o avarie la motor și cei 22 de pasageri au fost salvați și debarcați în portul Dunkerque.

CROSS Gris-Nez a fost contactat de o a treia ambarcațiune cu migranți aflați în dificultate, care au anunțat că au o avarie la motor. Douăzeci de persoane au fost salvate și conduse în portul Boulogne-sur-Mer.

sinteza.org

Lasă un răspuns