Antrenorul emerit Ilie Carp a decedat la vârsta de 60 de ani

ipiccy image391 ACTUAL

Trecere în neființă, la vârsta de 60 de ani, a antrenorului emerit al Republicii Moldova și cunoscutului om de fotbal, Ilie Carp, a fost anunțată astăzi de Federația Moldovenească de Fotbal.

„Federaţia Moldovenească de Fotbal exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune rudelor, prietenilor, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut pe Ilie Carp”, se arată în mesajul FMF.

Ilie Carp s-a remarcat încă de la începutul anilor 80, când a fost jucător-organizator la echipa Struguraș (Călărași), iar ulterior, în perioada 1981-1984 – la Dacia Telenești.

Apoi, a activat la Zimbru, făcând selecția și pregătind echipa de tineret Zimbru-2, care ulterior devine Zimbru și se include în campionatul național.

Devine cu echipa dublu campion național, făcând parte din staff-ul tehnic al lui Serghei Sârbu, care era antrenor principal.

Activează în continuare și la alte echipe: Prut Cantemir, Răut Orhei, Spumante Cricova, Lims-Vital Anenii-Noi, care se transformă ulterior în Sporting USM Lăpușna, apoi Haiduc-Sporting Hîncești.

După ce promovează modesta echipă din Hîncești în elita fotbalului nostru, este invitat la Federația Moldovenească de Fotbal și i se propune să antreneze selecționatele Under 17 și 19.

Câștigă turneul internațional ”Cupa FMF” la care tradițional participă puternicele reprezentative de juniori ale Ucrainei, României, Belarusului. Este primul antrenor moldovean care devine învingător la acest concurs, un obiectiv la atingerea căruia aspiră mulți tehnicieni.

În 2007-2008 este și selecționerul echipei Naționale de tineret, Under 21.

Totodată este singurul tehnician basarabean care a fost antrenor principal în 4 țări: Moldova, Belarus, Azerbaidjan și Kazahstan.

Este absolvent al Școlii de antrenori de la București (România) și al Școlii Federale de Antrenori din Moldova, fiind printre primii tehnicieni moldoveni deținători ai Licenței UEFA Pro (2009). În 2010 este invitat în echipa FMF ca antrenor-selecționer.

A crescut și educat 2 copii: internaționalul Cătălin Carp și antrenorul Dinu Carp.

Dumnezeu să-l odihnească!

sinteza.org

Lasă un răspuns