Semne care îţi arată că eşti deshidratat. Bea de urgenţă apă sau lichide hidratante

1 51692150 ml LIFESTYLE

Te întrebi dacă organismul tău are nevoie de mai multă apă? Iată 5 semne neaşteptate, care pot indica acest lucru. 

Lipsa de hidratare este o problemă apărută în special în lunile de vară. Temperaturile cresc, oamenii transpiră mai mult, iar corpul se poate deshidrata mai repede, decât în alt anotimp al anului. În această perioadă, specialiştii recomandă atenţie sporită asupra hidratării, pentru că deshidratarea poate duce la multe complicaţii, care ne pot pune viaţa în pericol. Iată câteva semne la care nu te-ai fi gândit că îţi pot indica faptul că trebuie să bei mai multe lichide în această perioadă a anului!

Respiraţia este urât mirositoare

Deşi acest lucru nu indică întotdeauna deshidratare, el ar putea fi un semn. Potrivit HuffPost, există un mecanism care leagă lipsa de hidratare cu respiraţia urât mirositoare. În momentul în care eşti deshidratat, se produce mai puţină salivă, iar acest lucru provoacă respiraţia urât mirositoare. Deci dacă ai observat că ai această problemă, chiar şi după ce îţi speli dantura, trebuie să bei un pahar sau două în plus de apă.

Te confrunţi cu dureri de cap

Această problemă este un semn des întâlnit al deshidratării uşoare sau moderate. Durerile de cap pot fi şi tolerabile, dar şi intense, deshidratarea fiind vinovată totodată şi de apariţia migrenelor. Din fericire, după rehidratare, totul revine la normal, iar durerea dispare imediat. Pentru a evita aceste neplăceri, asigură-te că în zilele toride, consumi o cantitate de apă mai mare, decât în mod normal.

Îţi este mereu foame

Stările de sete şi de foame trimit mesaje către creier, în aceeaşi regiune numită hipotalamus. Dacă observi că la scurt timp după ce ai mâncat, îţi este din nou foame, ar trebui să te gândeşti de două ori dacă se merită să deschizi din nou frigiderul sau ar fi mai bine să deschizi o sticlă cu apă. În general, persoanele deshidratate tind să mănânce mai mult, pentru că senzaţia de sete este confundată cu senzaţia de foame, de aceea este important să te asiguri că ai consumat suficientă apă, dacă ţii la silueta şi la sănătatea ta.

Eşti obosit

Hidratarea este crucială pentru energia corpului de pe tot parcursul zilei. Consumul de apă ajută corpul să livreze substanţele nutritive către celulele corpului, iar în acest fel, organele funcţionează la un nivel optim. Aşadar, dacă organismul nu primeşte suficientă apă, tu te poţi simţi obosit, iar în plus, lipsa de hidratare din timpul zilei poate influenţa calitatea somnului – dacă noaptea nu ne odihnim, a doua zi vom fi şi mai mult lipsiţi de energie.

Apar crampele musculare

Crampele musculare rezultă dintr-o contracţie involuntară a muşchilor şi sunt un simptom de oboseală, de circulaţie proastă sau de deshidratare. Crampele apărute din lipsa hidratării nu afectează doar sportivii, ci pe orice persoană. Aşadar, dacă într-o zi te plimbi prin parc, iar durerile musculare încep să apară, acest lucru poate fi un semn că nu ai băut suficientă apă. Totodată, acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care te confrunţi cu cârcei.

sinteza.org

Lasă un răspuns