Din 1 iulie, coletele trimise în UE vor fi taxate. Care sunt excepțiile

onix parcel2 ACTUAL

Începând cu data de 1 iulie 2021, mărfurile importate în UE vor fi supuse TVA. Excepție: trimiterile fără caracter comercial de la o persoană particulară la alta, cu o valoare care nu depășește 45 euro.

Modificările legislative referitoare la trimiterile cu valoare scăzută au în vedere faptul că, începând cu data de 1 iulie 2021, trebuie să se colecteze TVA pentru toate importurile, transmite mold-street.com.

Astfel, se introduc noi reguli în domeniul comerțului electronic pentru declararea mărfurilor și plata TVA și se elimină scutirea de TVA la import pentru mărfurile din trimiteri care nu depășesc 10 Euro, anunță autoritățile vamale din România.

După data de 1 iulie 2021, chiar dacă importați mărfuri din țări terțe sau teritorii terțe, cu o valoare intrinsecă mai mică de 150 euro, veți plăti TVA (cu excepția celor din titlu care respectă trei condiții).

Asta înseamnă că:

– veți plăti TVA pentru toate mărfurile importate în UE, indiferent de valoarea lor

– va trebui să depuneți declarații vamale pentru toate mărfurile importate în UE, indiferent de valoarea lor;

– dacă nu aveți un număr EORI (Numărul de Înregistrare şi Identificare a Operatorilor Economici), pentru îndeplinirea formalităților vamale, este necesar să îl obțineți. Acest număr este utilizat pentru toate formalitățile vamale de pe teritoriul UE, atunci când este solicitat;

– există opțiunea depunerii unei declarații cu set redus de date pentru importul de mărfuri cu o valoare intrinsecă mai mică de 150 euro, care beneficiază de scutire de taxe vamale la import;

– mărfuri care fac obiectul unor trimiteri de la o persoană particulară la alta, fără caracter comercial, cu o valoare mai mică de 45 euro pe transport, care beneficiază de scutire de taxe vamale și TVA la import. 

Scutirea de TVA la import pentru trimiterile fără caracter comercial de la o persoană particulară la alta cu o valoare care nu depășește 45 euro, astfel cum se prevede în Directiva 2006/79/CE a Consiliului, rămâne aplicabilă etc.

Cu cât mai devreme începeți să vă pregătiți pentru aceste schimbări, cu atât mai mic este riscul ca mărfurile din coletele dvs. să ajungă la dumneavoastră cu întârziere, recomandă autoritățile vamale.

sinteza.org

Lasă un răspuns