Aeroportul Internațional Chișinău: Peste 74.000 de dolari nedeclarați au fost depistați într-o valiză

aeroport 2 ACTUAL

Peste 74 mii de dolari americani, bijuterii, monede vechi și obiecte confecționate din metale prețioase depistate în bagajele personale ale doi cetățeni ai Federației Ruse și un conațional. Incidentele au fost consemnate zilele trecute în punctul de trecere Aeroport Internațional Chișinău.

În timp ce polițiștii de frontieră verificau bagajele de mână, cu ajutorul aparatului cu raze-X, au identificat forme ale unor obiecte suspecte. Astfel s-a luat decizia de a examina suplimentar bagajul respectiv. La deschiderea genții au fost depistate câteva bijuterii, monede și obiecte din metale prețioase. 

Audiat, moldoveanul a declarat că le-a procurat din Statele Unite cu ceva timp în urmă. Acum are intenția de a-și schimba domiciliul în Marea Britanie, pentru care și-a luat toate lucrurile necesare. În momentul intervievării, nu deținea nici un act de însoțire pentru obiecte ridicate.

Al doilea incident a fost înregistrat pe numele a doi pasageri ai cursei Sankt Petersburg-Chișinău-Antalia. Aceștea se aflau în trazit prin Republica Moldova și pentru a nu aștepta în aeroport au decis să viziteze Chișinăul. La întoarcere, fiind verificați pentru a li se autoriza ieșirea din țară a fost depistată suma de 74 550 $.

Întrebați despre suma de bani, călătorii au comunicat că se aflau în tranzit, motiv pentru care a omis fără intenție faptul că dețineau astfel de sumă, prezentând o declarație vamală ce confirmă că banii respectivi, în urmă cu câteva ore, au fost scoși de pe teritoriul Federației Ruse.

Despre ambele incidente au fost informați angajații Serviciului Vamal, în competența cărora au fost redirecționate cazurile pentru a fi cercetate și luate deciziile ce se impun. 

sinteza.org

Lasă un răspuns