Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Italiei: Ce au discutat cei doi șefi de stat

35171342 POLITIC

Maia Sandu se află în prezent într-o vizită oficială în Italia. Șeful statului a reușit deja să se întâlnească cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. 

Șeful statului Maia Sandu a avut o întrevedere oficială cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre relațiile dintre cele două state. Despre acest lucru a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Am făcut un schimb de păreri despre situația politică din Republica Moldova în perioadă electorală curentă, accentuând că prioritatea noastră este ca scrutinul să fie unul liber și corect. În ceea ce privește pandemia Covid-19, am menționat că mizăm pe deschiderea autorităților italiene în sensul simplificării condițiilor de călătorie a cetățenilor noștri în Italia, inclusiv în baza unui certificat recunoscut de statele membre ale UE”, a scris Maia Sandu.

Totodată, cei doi șefi de stat au abordat și subiectele legate de comunitatea de moldoveni din Italia și probleme cu care se confruntă diaspora. Maia Sandu a menționat că i-a mulțumit partenerilor italieni pentru finalizarea negocierilor unui document, mai exact Acordul în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Republica Italiană.

„Am vorbit cu domnul Matarella și despre relațiile economice și comerciale dintre țările noastre, dezvoltate pe parcursul celor 29 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, precum și despre posibilitatea de a le amplifica și de a extinde domeniile de interes investițional. Mai multe investiții înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multe contribuții bugetare, deci și o țară mai bogată”, a adăugat Sandu.

În context, președintele Republicii Moldova a precizat că a invitat omologul său italian să viziteze țara noastră.

Precizăm că Maia Sandu a mers în cea de-a șasea vizită oficială de la preluarea mandatului de președinte, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.

sinteza.org

Lasă un răspuns