Ea este cea mai cunoscută fantomă din istorie. Destinul cu piele de găină avut de Lady Dorothy Walpole

schermata 2021 06 18 alle 13.33.47 LIFESTYLE

S-a născut într-una dintre cele mai importante familii din Marea Britanie. Viața ei ar fi trebuit să fie ca desprinsă din basme. A fost opusul. Familia i-a interzis să se căsătorească cu marea ei dragoste. După ani de suferință, cei doi îndrăgostiți au putut, în sfârșit, să devină soț și soție. A fost începutul coșmarului. Bărbatul pe care îl iubea i-a devenit torționar. Și-a trăit ultimii ani din scurta viață încuiată într-o încăpere întunecată, în mizerie. Destinul cu piele de găină avut de Lady Dorothy Walpole, femeia care a devenit cea mai cunoscută fantomă din istorie.

Destinul cu piele de găină avut de Lady Dorothy Walpole

S-a născut Lady Dorothy Walpole dar, după moarte, a devenit „Doamna Maro”, una dintre cele mai cunoscute fantome din istorie și prima care a apărut pe paginile unei reviste. Povestea ei începe în 1686. Ajunsă la vârsta adolescenței, inima îi este furată de al doilea viconte Townshend. A fost devastată când a aflat că tatăl ei, care era consilierul tatălui vicontelui, nu a considerat că ar fi fost moral să-i propună lordului o căsătorie între cei doi tineri. Și-a acceptat soarta, neavând de ales. La scurt timp după, a aflat că iubitul ei își găsise o soție, fiica baronului Pelham.

Anii au trecut, iar soarta i-a adus din nou împreună. Rămas văduv la doar câțiva ani de la căsătorie, în 1711, vicontele s-a întors la prima sa iubire, Lady Dorothy Walpole. Ar fi putut fi finalul unei povești demne de romane de dragoste, însă nunta a fost, de fapt, începutul unui coșmar.

La un moment dat, vicontele a aflat că în perioada în care el era căsătorit cu fiica baronului Pelham, Dorothy ar fi avut o aventură amoroasă cu lordul Wharton, un adevărat Casanova al acelor vremuri, care, între timp, a fost nevoit să fugă din Marea Britanie din cauza datoriilor uriașe pe care le acumulase.

Se știa că Townshend era un om extrem de violent și răzbunător, iar victimă i-a ajuns chiar noua sa soție. Pedeapsa pentru presupusa infidelitate a fost cumplită. Vicontele a cerut ca Dorothy, femeia care îl iubise necondiționat și care îi dăruise și primii moștenitori, să fie smulsă de lângă copii și încuiată într-una dintre odăile de la Raynham Hall, casa familiei. Acolo și-a petrecut ultimii ani din viață, fără să mai aibă vreun contact cu alte persoane și fără să își mai vadă sau audă vreodată copiii. A murit singură, în condiții mizere, pe 29 martie 1726, cu câteva luni înainte să împlinească vârsta de 40 de ani. Oficial, a murit răpusă de varicelă, însă unele mărturii susțin că ar fi murit de inimă rea sau chiar ucisă de soțul ei.

Ea este cea mai cunoscută fantomă din istorie

Povestea lui Lady Dorothy Walpole nu se termină odată cu ultima ei suflare. Aproape o sută de ani mai târziu, la petrecerea de Crăciun organizată la Raynham Hall, în 1835, fantoma s-a arătat pentru întâia oară. Printre invitați se număra și colonelul Loftus. Acesta a descris întâlnirea cu „Doamna Maro” noaptea, în timp ce se îndrepta spre dormitoare.

Un an mai târziu, conacul era vizitat de căpitanul Frederick Marryat, prieten al scriitorului Charles Dickens. Era convins că „Doamna Maro” era o invenție, însă scepticul avea să afle că se înșela.

„A privit-o aproape hipnotizat, în timp ce se apropia din ce în ce mai mult de el. Femeia ținea în mână o lumânare aprinsă. Doar așa a putut să îi recunoască rochia și trăsăturile chipului. Era clar că „Doamna Maro” era, de fapt, fantoma lui Lady Dorothy Walpole, pe care a recunoscut-o din tabloul atârnat în camera în care fusese cazat. Tata a crezut că fantoma nu îl vede, că va trece pur și simplu pe lângă el…însă, când a ajuns în dreptul lui, gestul ei l-a îngrozit. S-a oprit, s-a întors spre el, iar chipul ei s-a contorsionat într-un mod cumplit. A fost ultima oară când tatăl meu, un bărbat care nu știe ce înseamnă frica, a vrut să mai audă de Dorothy Walpole”, a povestit Florence, fiica căpitanului Frederick Marryat, în 1891.

Lady Dorothy Walpole, „Doamna Maro”, a devenit poate cea mai cunoscută dintre fantome în momentul în care a apărut în revista „Country Life Magazine”. Cum a reușit un fotograf să o surprindă pe treptele casei ce i-a devenit temnită

sinteza.org

Lasă un răspuns