VIDEO// Declarație: Guvernările precedente împreună cu Maia Sandu au aruncat țara în fundul prăpastiei

POLITIC

Liderul Partidului Legii și Dreptății, generalul Nicolae Alexei este de părere că Guvernările precedente din perioada anilor 2011-2016, împreună cu Maia Sandu, au aruncat țara în fundul prăpastiei. Declarațiile au fost făcute de politician în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

Generalul a explicat în timpul emisiunii că guvernele precedente, cu participarea inclusivă a actualului Președinte, Maia Sandu, nu au făcut nimic bun pentru Republica Moldova ci doar au sărăcit țara prin furturile de miliarde.

„Da Maia Sandu, hai s-o numim dacă noi despre dânsa vorbim și aeștea de pe stânga. Ei unde au fost? N-au fost la Guvernare? Au fost din 2011 până în 2015-16 au fost la Guvernare(…) Tot timpul au fost la Guvernare. Fie că au fost în alte formațiuni, în alte partide politice dar oricum, oamenii-s aceeași. Ce-au făcut ei cu țara asta? Au adus-o și au aruncat-o în fundul prăpastiei. Noi am devenit o țară, cei mai săracă țară din Europa. Da de ce suntem cei mai săracă, pentru că suntem cea mai coruptă țară din Europa dar corupția totdeauna generează sărăcie(…) Ăștia au fost la Guvernare și s-au furat și miliarde…Ce au făcut ăștia din Guvern? Și apropo, o fost și oamenii despre care vorbim. Au ridicat mâna și au mai furat 14 miliarde din fondul valutar al Băncii Naționale. Au furat 14 miliarde”, a menționat Nicolae Alexei.

În aceeași ordine de idei, generalul a precizat că toți cei care au fost în trecut la Guvernare și au participat direct sau indirect la furturile de miliarde, ar trebui să fie trași la răspundere penală.

„Acuma, uite ăștia care au furat prin modificarea legislației, care tot din anturajul cela, în 2011-15,16 și ăștia care au ridicat mâna, ăștia împreună trebuie să fie demult la dubă. Acolo le e locul și lasă-i puie împreună ca să nu le fie urât, pentru că împreună au furat miliardele ăstea”, a spus Nicolae Alexei.

La final, generalul a ținut să vină cu un îndemn în adresa cetățenilor Republicii Moldova, în pragul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, curent.

„Dacă lumea va găsi de cuviință sau va conștientiza că iaca vin aeștea, nu numaidecât noi (n.r. Partidul Legii și Dreptății), da alții, alții decât ei pentru că ăștia au demonstrat între ghilimele ce pot face și ce au făcut cu țara asta”, a conchis generalul Alexei.

Amintim că, ex-Ministrul Educației în Guvernul Leancă, Maia Sandu a votat în trecut pentru acordarea garanțiilor bancare în sumă de cel puțin 5,34 miliarde de lei pentru băncile din grupul Șor. Totuși, Sandu susține că banii nu au fost furați, iar suma a fost îndreptată spre restituirea depozitelor persoanelor fizice și juridice.

sinteza.org

Lasă un răspuns