Sondaj WatchDog.MD// 30 % din cetățeni consideră că de scumpirea carburanților s-ar face vinovată Maia Sandu

ACTUAL

30,7 % dintre cetățeni Republicii Moldova, consideră că actualul Președinte, Maia Sandu s-ar face vinovată de scumpirea carburanților. Cel puțin, așa arată datele unui sondaj recent realizat de către CSB-AXA împreună cu IPP la solicitarea comunității WatchDog condusă de Valeriu Pașa.

În același timp, 59 % dintre moldoveni declară ferm că șeful statului nu ar purta nici o vină la creșterea semnificativă a prețurilor la combustibil, în timp ce 4 % dintre respondenți, afirmă că nu au auzit despre așa ceva.

Sondaj WatchDog.MD// 30 % din cetățeni consideră că de scumpirea carburanților s-ar face vinovată Maia Sandu

Menționăm că scumpirea carburanților a început acum 6 luni, iar prețul a crescut cu peste 30 %.

De precizat că, sondajul de opinie a fost realizat în perioada 2-8 iunie 2021 și este finanțat de către European Endowment for Democracy, în cadrul proiectului „Countering disinformation and promote election integrity”.

Proiectul cuprinde un parteneriat între Comunitatea WatchDog.MD și Institutul de Politici Publice, în cadrul căruia va mai fi realizat un sondaj telefonic în luna iunie, precum și sondajul Barometrul Opiniei Publice la începutul lui iulie, plus un sondaj telefonic after-poll realizat în ziua scrutinului parlamentar din 11 iulie. 

sinteza.org

Lasă un răspuns