FOTO// Deputatul penal Cristian Rizea protestează alături de Renato Usatîi la Curtea de Apel

cristian rizea indeamna cetatenii sa voteze alaturi de maia sandu la anticipate 1 POLITIC

Controversatul și penalul Cristian Rizea s-a apucat de politica din Republica Moldova. În dimineața zilei de astăzi, 10 iunie 2021, aceasta a fost surprins protestând alături de Renato Usatîi. Acolo se va examina contestarea depusă de blocul ”Renato Usatîi” privind deschiderea a 139 de secții de votare peste hotare.

Recent, Rizea a participat și la protestul din fața Comisiei Electorale Centrale, alături de partidul PAS și Veaceslav Platon.

Menționăm că acesta se implică foarte activ în politica din Republica Moldova, după ce a fost condamnat la aproape 5 ani cu executare în România pentru trafic de influență și spălare de bani. Acesta fusese arestat toamna trecută după ce fostul președinte Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească, iar procurorii l-au învinuit de ”fals în declarații la depunerea cererii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova”. Avocații lui Rizea au contestat decretul lui Dodon, pentru că documentul a fost întocmit cu greșeli și nu conținea datele de identificare ale fostului deputat român. Între timp, cât procesul de judecată privind decretul continuă, au expirat cele 180 de zile care permit menținerea unei persoane în arest în vederea extrădării ei.

FOTO// Deputatul penal Cristian Rizea protestează alături de Renato Usatîi la Curtea de Apel

Totodată, acesta și-a declarat deschis susținerea pentru Partidul PAS. Mai mult, la data de 5 mai 2021, în cadrul unei emisiuni acesta a avut un discurs pentru alegătorii Maiei Sandu și i-a îndemnat să fie alături de ei. Penalul Rizea a spus oamenilor că data de 11 iulie este o zi importantă și decisivă pentru Republica Moldova. Politicianul fugar ar fi fost candidat pe lista partidului NOI, dar ulterior a fost exclus de către președintele partidului.

Amintim că Rizea a solicitat protecție de la Președintele Maia Sandu, iar acum își declară susținerea pentru a nu fi extrădat din Republica Moldova.

VEZI ȘI: VIDEO// Politicianul-fugar Cristian Rizea, îndeamnă cetățenii să voteze alături de Maia Sandu la anticipate

FOTO// Cristian Rizea, condamnat la 4,8 ani de închisoare în România, cere alături de PAS mai multe secții de votare în diaspora

Deputatul român Cristian Rizea EXCLUS de pe lista partidului NOI

EXCLUSIV// Ex-deputatul Cristian Rizea însoțit de un bodyguard SURPRINS la o întâlnire cu Anatol Macovei

VIDEO// Vasile Costiuc despre Rizea, ex-deputatul român ce susține PAS: Voi trebuie să stați în pușcărie. Nu ne învățați cum să trăim

sinteza.org

Lasă un răspuns