FOTO// Cum arată spectaculoasa vilă elvețiană din secolul XVIII unde se vor întâlni Joe Biden şi Vladimir Putin

EXTERNE

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi al Rusiei, Vladimir Putin, urmează să se întâlnească pentru prima dată în cadrul summit-ului din 16 iunie, care va avea loc într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea, cu vedere la lacul Geneva. Spectaculosul domeniu este închis în această perioadă.

Locul întânirii celor doi șefi de stat va fi Villa La Grange, o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea, scrie Reuters, preluând presa din Elveţia, care citează surse diplomatice. Poliţia şi armata elveţienă au închis deja zona care înconjoară Villa La Grange şi au instalat baricade cu sârmă ghimpată.

Vila clasică este situată într-un parc, pe malul lacului Geneva. Împânzit cu copaci sequoia, tufe de trandafiri şi fântâni, parcul oferă o privelişte uimitoare asupra lacului şi a ambarcațiunilor care plutesc pe el.

Vila a fost construită în 1768 de familia Lullin, care deținea domeniul. Succesorii lor, familia Favres, au transformat casa și parcul care o înconjoară și au construit o bibliotecă impresionantă, potrivit site-ului Geneve.ch, care precizează că domeniul La Grange este închis între 8 și 18 iunie. Domeniul a fost lăsat prin testament orașului Geneva.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va începe, miercuri, primul său tur de vizite în străinătate, de când și-a preluat mandatul la Casa Albă. Președintele american va avea o săptămână plină – cu vizite în Marea Britanie, discuții cu Boris Johnson și cu Regina, primele sale summit-uri NATO și G7 în calitate de președinte și, în final, o întâlnire cu Vladimir Putin, la Geneva.

Întâlnirea cu Vladimir Putin vine în contextul unor relații din ce în ce mai tensionate cu Rusia, după evenimentele recente – deturnarea avionului în Belaruscomportamentul agresiv al Rusiei la granițele Ucrainei, precum și otrăvirea și încarcerarea disidentului Alexei Navalnîi sau recenta discuție privind sancțiunile impuse Rusiei după anexarea de către aceasta a peninsulei ucrainene Crimeea.

villa la grange profimedia-0614757196
villa la grange profimedia-0614757191
villa la grange profimedia-0614765346

sinteza.org

Lasă un răspuns