De ce să consumi lapte de migdale. Care sunt principalele beneficii

36 single default SĂNĂTATE

Laptele de migdale este cea mai populară opțiune de lapte pe bază de plante de pe rafturi și nu este o surpriză. Deoarece este scăzut în calorii, fără lactoză și este plin de substanțe nutritive esențiale, laptele de migdale este o alegere excelentă pentru persoanele care încearcă să slăbeasca, au probleme cu digestia laptelui de vacă sau au renunțat la produsele de origine animală din motive etice.

CUM SE OBȚINE LAPTELE DE MIGDALE

Laptele de migdale se face prin înmuierea migdalelor măcinate în apă și apoi strecurarea pastei pentru a elimina orice pulpă. Laptele de migdale este vegan şi nu conţine soia, lactoză sau gluten.

PRINCIPALELE BENEFICII ALE CONSUMULUI DE LAPTE DE MIDGALE
1. Conţinut scăzut de calorii

Laptele de migdale este o alegere excelentă pentru pierderea în greutate sau întreținere, deoarece are un conținut scăzut de calorii, grăsimi și carbohidrați, spune nutriţionistul Gină Keatley pentru Insider.
O cană de lapte de migdale neîndulcit are:

  • Cu 83 de calorii mai puține decât aceeași cantitate de lapte de vacă
  • Cu 47 de calorii mai puține decât laptele de vacă degresat
  • Cu 81 de calorii mai puține decât laptele de ovăz – o altă băutură populară pe bază de plante
2. Construiește oase puternice

Laptele de migdale este asemănător cu laptele de vacă când vine vorba de calciu și
vitamina D. Corpul tău nu poate produce calciu singur. Prin urmare, trebuie să-l consumi prin dieta ta, altfel oasele tale vor deveni fragile și se vor rupe mai ușor, spune Andres Ayesta, MS, dietetician înregistrat, pentru Insider.

3. Conținut scăzut de zahăr

În timp ce o cană de lapte de vacă conține 12,3 grame de zahăr, o canade lapte de migdale neîndulcit nu conține niciunul.

„Zahărul este o sursă de calorii goale, ceea ce înseamnă că nu oferă nutrienți și nici capacitatea de a vă face să vă simțiți plini”, spune Ayesta. „Acest lucru poate duce la un consum excesiv și la o eventuală creștere în greutate.”

Consumul prea mult de zahăr a fost, de asemenea, legat de un risc crescut de boli cardiovasculare.

4. Bogat în vitamina E

O cană de lapte de migdale oferă 10 miligrame de vitamina E, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din cantitatea necesară zilnic. Între timp, laptele de vacă oferă aproximativ 0,1 mg de vitamină E la o cană.

sinteza.org

Lasă un răspuns