Lucruri pentru care trebuie să-i mulțumim mamei în fiecare zi

lucruri pentru care trebuie sa i multumim mamei in fiecare zi LIFESTYLE

Mama ne-a făcut cel mai frumos cadou – viața. Ea a fost cea care a avut grijă de noi atunci când nu știam nici să mergem, nici să vorbim. Ea a fost cea care ne-a ajutat cu temele și ne-a învățat să învățăm. Ea a fost cea care ne-a dat sfaturi valoroase pe măsură ce am crescut. Și continuă să aibă grijă de noi până în prezent, chiar dacă demult avem și noi copii. Dar deseori uităm să îi spunem un simplu mulțumesc, deși ar trebui să-i fim recunoscători în fiecare zi.

Mulțumim mamelor pentru tărie. Pentru puterea de care dau dovadă când sunt abandonate de bărbați slabi de fire, când sunt neînțelese de proprii copii, când suferă de boli în tăcere, când renunță la propriile aspirații și rămân flămânde ca noi să rămânem sătui.

Mulțumim mamelor pentru grijă. Pentru devotamentul lor autentic față de noi. Pentru dragostea necondiționată de la primul nostru suflu, până la ultimul suflu al lor. Pentru răbdarea nesfârșită și, desigur, pentru izvorul nesecat de înțelepciune.

Mulțumim mamelor pentru curaj. Pentru curajul de a păși într-o lume necunoscută, într-o lume în care pe veci ești responsabilă de altă persoană, într-o lume a sacrificiilor, într-o lume a compromisurilor, într-o lume de unde nu mai există cale înapoi.

Mulțumim mamelor pentru zâmbet. Pentru surâsul drăgălaș și autentic, cu care ne linișteau în copilărie și care mai funcționează și acum. Pentru încrederea nejustificată și pentru susținerea pe care nu o merităm.

Mulțumim mamelor pentru copilărie. Pentru posibilitatea de a ne simți în continuare copii. Pentru lacrimile șterse din ochi, pentru juliturile tratate cu iod, pentru copii noștri, de care au grijă tot ele și pentru suferințele prin care au trecut ca să avem un viitor mai bun.

Mulțumim mamelor pentru responsabilitate. Pentru că au crescut oameni din noi, deși, pe alocuri, nu a fost deloc ușor. Pentru că ne-au învățat ce înseamnă responsabilitatea și buna credință. Și pentru că ne-au pus să învățăm.

Mulțumim mamelor pentru lecții. Pentru că au știut să fie exigente și iubitoare în același timp. Pentru că ne-au protejat de oameni răi și nu ne-au permis s-o luăm pe apa sâmbetei, de fiecare dată când am fost tentați.

Mulțumim mamelor pentru dragoste. Pentru dragostea nelimitată, pe care nu o găsești astăzi nicăieri și nu ai putea să o găsești niciodată. Pentru că nu există dragoste mai pură decât dragostea mamei pentru copilul său.

sinteza.org

Lasă un răspuns