Președintele CEC: Există riscul ca alegerile anticipate să nu aibă loc

prezidentiale 2020 a fost depasit pragul de validare a alegerilor 158712 1604233430 ACTUAL

„Există riscul ca alegerile parlamentare anticipate să nu aibă loc”, declarația a fost făcută de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în cadrul unei emisiuni televizate. Președintele CEC afirmă că această situație este prevăzută la modul teoretic de risc, dar în prezent nu există niciun semnal.

„Din punctul meu de vedere există acest risc de a fi demiși toți membrii CEC sau să-și depună singuri mandatele pentru a nu fi cvorumul necesar. Dar acesta este la nivel de risc, vorbim la modul teoretic.(…) Sau demisia mai multor membri ai Guvernului, astfel încât executivul să nu fie funcțional și să nu se poată aloca bani.(…) Probe sau anumite chestiuni de acest gen nu există. Nu comentez zvonurile. Nu sunt de nivel. Dacă sunt unele cereri în acest sens, ne vom expune”, a declarat Dorin Cimil în cadrul emisiunii.

Totuși, pentru ca alegerile anticipate să aibă loc totuși în această eventuală situație, potrivit lui Dorin Cimil, este necesar ca: „să fie numiți noi membri CEC de către Parlament printr-o hotârăre.

Prezicăm că data alegerilor parlamentare anticipate este de 11 iulie 2021.

sinteza.org

Lasă un răspuns