VIDEO// Renato Usatîi o acuză pe Maia Sandu că are dublă cetățenie: Cum să crezi un om care a jurat altui stat?

POLITIC

Renato Usatîi a venit cu acuzații în adresa actualului președinte, Maia Sandu, spunând că aceasta ar deține cetățenie română și moldovenească. Liderul Partidului Nostru menționează că funcțiile înalte în stat ar trebui să fie obligate să renunțe la cetățenia altui stat.

Moderatoarea Mariana Rață i-ar fi amintit că acesta în anul 2014 a declarat că va opta pentru anularea dreptului la dubla cetățenie și l-a întrebat dacă și acum rămâne pe aceeași poziție.

Primarul de Bălți a punctat că rămâne pe aceeași poziție ca și în 2014 și consideră că un cetățean care a jurat altui stat, nu poate fi un politician de încredere, chiar dacă acesta deține cetățenia Federației Ruse:

”Am spus-o de zece ori că voi renunța la cetățenia Federației Ruse. Vă imaginați să depuneți jurământul altui stat și să ocupi funcția de director SIS sau Președinte? Ce vorbiți? Eu cetățenia FR am obținut-o fiind copil minor, mă aflam pe teritoriul Rusiei și cetățenia o am din copilărie de când a dispărut Uniunea Sovietică. Dar dumneavoastră dacă credeți că e normal ca un conducător de stat să depună jurământul și să pupe drapelul la alt stat, îmi pare rău (…) Orice cetățean de rang înalt trebuie să fie doar cetățean al Republicii Moldova”, a declarat Usatîi.

Mariana Rață i-a amintit că sunt mai multe state care acceptă dubla cetățenie a demnitarilor de rang înalt, iar primarul Capitalei de nord i-a declarat că ”o felicită”.

sinteza.org

Lasă un răspuns