Maia Sandu fuge de limba română? Caută persoană în echipă care să cunoască „limba moldovenească” și „limba de stat”

POLITIC

Maia Sandu și instituția pe care o conduce organizează un concurs pentru funcția de Șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate.

În anunțul care a fost postat pe pagina Președinției se scria că se caută o persoană care posedă limba moldovenească. Printre sarcinile de bază a acestei funcții, se mai regăsesc și alte obligații, iar dosarele pot fi depuse până la data de 7 mai 2021, inclusiv.

SARCINILE DE BAZĂ:
 
1) Organizarea şi conducerea activității Serviciului Consiliului Suprem de Securitate;
2) Efectuarea analizei și prognozei riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale, evaluarea sectorului de securitate și apărare, precum și coordonarea activității instituțiilor în domeniu;
3) Expertizarea documentelor de politici în domeniile ce ţin de competenţa Consiliului Suprem de Securitate;
4) Pregătirea și organizarea ședințelor Consiliului Suprem de Securitate, elaborarea și redactarea proiectelor deciziilor Consiliului Suprem de Securitate și monitorizarea executării acestora de către instituţiile responsabile.

Totodată, anunțul a suferit câteva modificări, iar după un sfert de oră de la publicarea anunțului, limba moldovenească a fost înlocuită cu limba de stat.

Contactată de redacția Sinteza, purtătoarea de cuvânt a Maiei Sandu a refuzat să explice de ce au fost făcute aceste modificări și nu au lăsat textul inițial, dar și de ce au refuzat să folosească termenul de ”limba română”.

sinteza.org

Lasă un răspuns