Reţete delicioase şi dietetice pentru masa de Paşte

retete delicioase si dietetice pentru masa de paste SĂNĂTATE

Pentru mesele de Paşte vă recomandăm aceste preparate săţioase, gustoase şi uşor de pregătit din cartea „Reţete pentru sănătatea noastră“ 

Drob cu ciuperci

Drob cu ciuperci | Retetele Tale

Ai nevoie de: 300 g ciuperci fierte, tocate, 3 felii de pâine neagră, 1 cană de orez fiert, 4 cepe mari, 2 linguri de pastă de tomate sau 200 ml de suc de roşii, 2 linguri de făină (sau tărâţe de grâu), 1 legătură de verdeaţă tocată fin, 1 linguriţă de mirodenii, 2-3 linguri de ulei şi 1 linguriţă de sare.

Mod de preparare: Cepele se curăţă, se spală, se toacă şi se călesc 1-2 minute cu uleiul, adăugându-se apoi şi ciupercile şi călindu-se împreună încă 1 minut. Pâinea se înmoaie, se scurge şi se fărâmiţează bine. Într-un castron se pun orezul, ceapa cu ciupercile călite, pâinea şi celelalte ingredinete, amestecându-se uşor. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă pentru cuptor. Se dă la cuptor, încălzit dinainte, lăsându-se la foc mijlociu aproximativ 45 de minute. Se serveşte cu garnitură de legume şi salate.

Ciorbă de primăvară
Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum | Femina.ro

Ai nevoie de: 3 morcovi, 3 rădăcini de pătrunjel, 1 ţelină mică, 2 legături de ştevie, 2-3 legături de lobodă combinată, roşie şi verde – 1 ceapă, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de sare.

Mod de preparare: Se pregătesc legumele, se curăţă, se spală. Morcovii şi pătrunjelul se taie rondele, iar ţelina cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt. Pregătite astfel, legumele se pun în oala în care se va face ciorba şi se călesc 2-3 minute cu uleiul, amestecându-se bine. Apoi se toarnă peste 2 l de apă clocotită şi se lasă ciorba să fiarbă încet. Separat, se scufundă ştevia 1 minut în apa clocotită şi se scoate imediat. Se scurge bine de zeamă şi se toacă mărunt cu cuţitul. De asemenea, se toacă şi frunzele de lobodă crude. Cam la 20 de minute după ce ciorba a început să clocotească, se adaugă ştevia şi loboda, uleiul, sarea şi se acreşte după dorinţă. Se mai lasă să dea 1 clocot, apoi se opreşte focul.

sinteza.org

Lasă un răspuns