De ce femeile japoneze se spală pe faţă 10 minute pe zi? În ce constau ritualurile lor de înfrumuseţare

de ce femeile japoneze se spala pe fata 10 minute pe zi LIFESTYLE

O piele sănătoasă şi frumoasă necesită timp, iar femeile din Japonia şi-au creat propriul ritual pentru a arăta impecabil şi a scăpa de problemele pielii. Una dintre metodele lor durează 10 minute şi le face tenul să strălucească.

De la rutina zilnică de înfrumuseţare la produsele esenţiale pentru întârzierea apariţiei semnelor îmbătrânirii,  femeile din Japonia au câteva metode secrete să fie tinere şi frumoase mai mult timp. Dacă în lumea noastră, apar adesea produse noi de înfrumuseţare, în Asia sunt folosite şi metode străvechi necostisitoare care le menţin pe femei relaxate şi într-o formă bună.

Metoda în 3 paşi de curăţare a tenului

Este numită metoda 4-2-4 şi este un sistem special împărţit în 3 etape, care se desfăşoară pe parcursul a 10 minute. Începi cu aplicarea unui ulei în primele 4 minute. Abia după aceea poţi folosi un demachiant alte 2 minute. Ultimul pas reprezintă clătirea, în ultimele 4 minute. Nu trebuie să aplici această metodă de curăţare în fiecare zi. Este suficient de 4 ori pe săptămână.

În primele 4 minute îţi masezi tenul cu un ulei

În prima fază aplici un ulei la alegere. Îţi vei îmbunătăţi circulaţia sângelui la nivelul tenului, prin masarea pielii timp de 4 minute. De asemenea, vei hidrata pielea. Este important să alegi uleiul potrivit.

Poate fi un ulei de jojoba care va pătrunde rapid în piele. Ai putea folosi şi ulei de ricin, care ajută la eliberarea toxinelor. Dacă ai probleme ale tenului evită aplicarea unui ulei şi continuă tratamentul indicat de dermatolog.

În faza a doua, aplici o cremă de curăţare a tenului

După masarea tenului, aplici o soluţie de curăţare. Poate fi sub formă de gel, spumă, loţiune sau cremă. Specialiştii spun că preferă demachiantele cremă în locul celor spumă sau gel, deoarece nu usucă pielea la fel de mult. Cureţi faţa timp de 2 minute cu mişcări blânde. Când îl aplici, este alb şi cremos, până când intră complet în piele, apoi vei simţi că uleiul se simte mai subţire şi va fi mult mai uşor de îndepărtat.

sinteza.org

Lasă un răspuns