Vedeta pop Lizzo stârnește controverse după ce a trecut la o dietă pe bază de sucuri

LIFE

Lizzo, una dintre vedetele pop în mare vogă în Statele Unite, a dat naștere unei polemici pe tema dietelor după ce a postat filmulețe în care arată cum îi merge după ce a început un regim de 10 zile pe bază de smoothie-uri (sucuri de fructe și legume), relatează BBC.

Cântăreața, câștigătoare a mai multor premii Grammy, este cunoscută pentru promovarea a ceea ce se cheamă „body positivity”, o mișcare care presupune împăcarea cu dimensiunile propriului corp, chiar dacă acestea nu sunt chiar ideale. În cântecele ei, de pildă „Juice”, Lizzo celebrează „fetele cu dimensiuni mari”. 

Acum, într-o serie de postări pe Tik Tok, ea ține un fel de jurnal al noii sale diete. 

Mulți fani au lăudat-o pentru asta, invocând în primul rând motive de sănătate, dar alții au criticat-o pe vedetă pentru că ar încuraja „cultura dietelor”. 

Polemica în jurul greutății lui Lizzo s-a reaprins după ce vedeta a prezentat rezultatele regimului ei și a spus că o fac să se simtă „minunat”. Ea le-a răspuns fanilor, atât celor care au avut reacții pozitive, cât și celor care au criticat-o, cu un nou video în care spune că este mândră de rezultate și că fetele grase ar trebui să facă ce vor ele cu corpul lor.

lizzo profimedia-0565268138

„După cum știți, în mod normal mi-ar fi teamă și rușine să postez chestii de genul ăsta online, pentru că simt că dacă faci ceva pentru sănătatea ta, oamenii vor spune că o faci doar ca să slăbești spectaculos, dar nu e cazul”, a spus Lizzo. „În realitate, luna noiembrie a fost foarte solicitantă pentru mine – am băut mult, am mâncat o mulțime de chestii condimentate și chestii care mi-au dat stomacul peste cap – și am vrut să întorc un pic lucrurile acolo unde erau înainte”, a explicat cântăreața în vârstă de 32 de ani.

Ea spune că dieta pe bază de smoothie-uri i-a îmbunătățit calitatea somnului, a pielii și că i-a dat o „liniște lăuntrică” și o „statabilitate psihică”. 

„Sunt tot așa de mândră de rezultatele dietei mele detox cu smoothie cum sunt de rotunjimile și colăceii mei”, a adăugat ea.

„Mulțumim, Lizzo, că ești o inspirație pentru noi”, i-a spus un fan. O altă admiratoare se declară dezamăgită: „Astăzi le-ai rănit pe toate surorile tale grase. Regret că ne-ai făcut asta”, spune ea. 

Lizzo nu este singura vedetă care a stârnit astfel de controverse. La începutul acestui an, cântăreața britanică Adele a făcut valuri pe internet după ce a postat o poză cu ea după ce a slăbit mult. Adele nu prea a avut apariții publice anul acesta, dar recent a apărut în emisiunea Saturday Night Live.

sinteza.org

Lasă un răspuns