Târgurile pascale din Chișinău vor fi organizate și în acest an, chiar dacă suntem în plină pandemie

targul pascal ACTUAL

Undă verde la pască, cozonac și ouă roșii. Municipalitatea anunță că, în perioada sărbătorilor de Paște, în toate sectoarele Capitalei vor fi organizate tradiționalele târguri, însă cu respectarea tuturor normelor de siguranță. Dispoziția urmează a fi semnată astăzi de edilul, Ion Ceban.

„Decizia vine pentru ca oamenii să nu se îmbulzească în magazine. Astfel va fi permisă comercializarea ambulantă a produselor de panificație specifice Sărbătorii Învierii: pască și cozonac”, spune Ion Ceban.

Potrivit municipalității, acțiunile în acest sens au fost luate în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, care a permis desfășurarea comerțului ambulant cu produse alimentare de panificație ambalate, din magazin sau tonetă, în locuri special amenajate de Primărie.

Adresele din sectoarele orașului unde vor fi comercializate produsele pascale vor fi stabilite de preturile de sector și publicate pe site-ul primăriei și preturilor.

Agenții economici care vor participa la târgurile de profil, vor trebui să respecte toate normele de protecție pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19, iar unitățile de comerț vor fi amenajate la o distanță de minimum 3 metri una de alta.

sinteza.org

Lasă un răspuns