Peste 300 de paturi din trei spitale din Chișinău au fost suspendate. Autoritățile spun că numărul cazurilor de infectare este în scădere

ACTUAL

Potrivit autorităților locale, situația epidemiologică din Chișinău se îmbunătățește și drept rezultat se înregistrează tot mai puține cauzri de infectare cu COVID-19. Acest lucru a condus la suspendarea a peste 300 de locuri de spitalizare a pacienților cu COVID-19.

Capacitatea totală a spitalizării pacienților cu COVID-19 este de 1 515 paturi. În prezent, 593 de persoane sunt confirmate cu COVID-19, dintre care 41 de pacienți sunt în stare foarte gravă și 292 – în stare gravă. Totodată, peste 300 de paturi din trei spitale din Chișinău au fost suspendate. La ora actualăl, în Centrul municipal de vaccinare au fost vaccinați peste 5 000 de cadre didactice”, a declarat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău.

Vă amintim că, azi, Ion Ceban a anunțat că în utlimele cinci săptămâni la Chișinău se înregistrează reducerea numărului de persoane infectate cu COVID-19. În același timp, acesta susține că nu e timpul să ne relaxăm și mizează pe conștientizarea oamenilor în legătură cu necesitatea vaccinării.

sinteza.org

Lasă un răspuns