IGSU continuă Campania de minimalizare a riscurilor de producere a exploziilor

ACTUAL

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire  cu genericul „Minimalizarea riscurilor de producere a cazurilor de explozii și incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale”.

În perioada 19 – 23 aprilie 2021 salvatorii au desfășurat activitățile de informare a populație în 96 localități din mai multe raioane fiind instruite 3385 de persoane din 960 de case de locuit. Angajații IGSU au înmânat 1610 pliante informative și au preîntâmpinat oamenii despre riscul producerii exploziilor/incendiilor în urma utilizării necorespunzătoare a buteliilor de gaz și a instalațiilor alimentantate la gaze naturale. Cetățenii au fost îndemnați să respecte strict regulile de siguranță, printre care amplasarea buteliilor în exteriorul locuinței  și alimentarea acestora doar cu combustibilul pentru care sunt destinate.

Salvatorii au instruit angajații a 39 stații de alimentare cu gaz, peste 370 de instrucțiuni cu reguli de securitate de bază fiind afișate în locurile publice.

De la începutul Campaniei desfășurate de IGSU în toate regiunile țării, măsurile de prevenire au avut loc în 18494 case de locuit cu instruirea a 60768 persoane din 1056 localități.

sinteza.org

Lasă un răspuns