DOC// Curtea Constituțională a confirmat decizia emisă de Liuba Șova, privind suspendarea acțiunii hotărârilor Parlamentului

POLITIC

Plenul Curții Constituționale a confirmat astăzi Decizia nr. 60 din 23 aprilie 2021 emisă de judecătorul Liuba Șova, în calitate de președinte ad-interim.

Decizia emisă de Șova în 23 aprilie a suspendat acțiunea Hotărârilor Parlamentului din 23 aprilie 2021 referitoare la revocarea unui judecător constituțional și la numirea altui judecător.

Amintim că, în ședința de vineri a Legislativului, majoritatea formată din PSRM și Pentru Moldova a anulat decizia de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Ulterior, s-a decis să se aprobe pentru funcția vacantă de magistrat candidatura lui Boris Lupașcu.

Conform experților constituționali, hotărârile nu au efect juridic. Aceștia afirmă că doar Curtea se poate expune asupra demiterii unui membru. În același timp, Maia Sandu a cerut vineri seara procurorului general să investigheze presupusa tentativă de uzurpare a puterii în stat.

Confirmare Curtea Constituțională by Sinteza on Scribd

sinteza.org

Lasă un răspuns