Nivelul poluării aerului din Chișinău a sporit după incendiul de la depozitul de vopsea

main 3 920x613 1 ACTUAL

Alaltăieri, 21 aprilie 2021, urmare producerii incendiului la un depozit de păstrare a vopselelor amplasat pe str. Calea Basarabiei, mun. Chișinău, Agenția de Mediu a prelevat probe privind calitatea aerului în Chișinău, a constatat un conținut sporit de dioxid de azot, fenol și aldehidă formică.

„Urmare încercărilor de laborator, conform evaluării indicilor calității aerului atmosferic, nivelul poluării aerului în mun. Chișinău s-a constatat ca sporit privind conținutul de dioxid de azot, fenol și aldehidă formică.

Concentrația maximă momentană a depășit norma sanitară: privind conținutul de dioxid de azot de 1,2-4,2 ori; fenol de 1,2-2,2 ori; și aldehida formică de 1,1-2,2 ori”, se arată în comunicatul instituției.

Agenția Mediului solicită ca cetățenii să se abțină de la arderea resturilor vegetale, proces în care are loc formarea noxelor și acumularea lor în atmosferă, în stratul de aer de la suprafața solului și în sol.

Amintim că, ieri, 21 aprilie, a luat foc un depozit de vopsea situat pe strada Calea Basarabiei. Pentru localizarea și lichidarea incendiului au fost antrenați 60 de pompieri cu 15 unități de tehnică.

sinteza.org

Lasă un răspuns