Președintele formațiunii PACE, Gheorghe Cavcaliuc a fost audiat astăzi, în calitate de bănuit, de către procuratura Sângerei

d6acfd5b 71c6 45f8 81b6 62dcc9818e94 POLITIC

Președintele partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc s-a prezentat, astăzi, însoțit de avocații săi, în fața procurorilor Procuraturii raionului Sângerei unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.
În prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sângerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Amintim că Inspectoratul de Poliție Sângerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant de un membru al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, fiind nemulțumiți de faptul că acesta s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

sinteza.org

Lasă un răspuns