Cum a ajuns o femeie să comande răpirea propriului copil. Totul s-a desfășurat ca o operațiune militară

img 12 ACTUAL

O fetiță de opt ani, răpită în estul Franței marți, a fost găsită împreună cu mama ei în Elveția.

Fata fusese ascunsă într-o fabrică veche din localitatea de frontieră Sainte-Croixera și era într-o stare bună de sănătate, potrivit procurorului francez François Pérain, relatează BBC.

Mama ei, Lola Montemaggi, a fost reținută de poliția elvețiană. Potrivit anchetatorilor, ea a fost cea care a comandat răpirea fetiței din casa bunicilor, după ce își pierduse custodia.

Autoritățile au anunțat că fata de 8 ani a fost răpită în Poulières, zona Vosges, de către trei bărbați care au predat-o mamei sale 20 de minute mai târziu.

Lola Montemaggi și-a pierdut costodia în favoarea părinților ei în urmă cu un an, după ce femeia a adoptat un stil de viață rupt de societate și și-a anunțat părinții că avea de gând să-și vândă casa și să se mute cu fiica ei într-o rulotă cu care se se plimbe prin lume.

Cum s-a desfășurat răpirea

În timp ce unul din răpitori a așteptat la mașină, ceilalți doi au abordat-o pe bunică prezentându-se drept angajați de la protecția copilului și luând-o pe fetiță fără a folosi violența.

Procurorul din Nancy care se ocupă de caz a spus că mama și fiica au intrat în Elveția în ziua răpirii, pe jos, fiind însoțite de cei trei bărbați. De cealaltă parte a frontierei, femeia și fiica au fost preluate cu mașina de un alt bărbat, fiind duse la un hotel din Estavayer-le-Lac.

În următoarea noapte, mama și fiica au fost găzduite de o femeie din orașul Neuchâtel, iar în ziua următoare s-au ascuns în fabrica în care au fost găsite.

Când a fost găsită, Lola Montemaggi nu s-a opus arestării. Au fost declanșate procedurile pentru extrădarea ei în Franța.

Fetița a fost preluată de serviciile sociale și va primi asistență psihologică înainte de a se întoarce la bunica ei.

Cine sunt răpitorii

Cinci bărbați au fost acuzați de răpire în acest caz, între care și cei trei care au răpit-o efectiv. Patru dintre ei au fost arestați.

Procurorul a spus că răpirea s-a desfășurat ca o „operațiune militară”, iar suspecții au pregătit extrem de bine totul, folosind chiar și nume de cod. Întreaga operațiune a primit numele „Lima”.

Toți erau dotați cu walkie-talkie, echipament de camping, plăcuțe de înmatriculare false și un buget de 3.000 de euro pentru acoperirea cheltuielilor.

Răpitorii nu au antecedente penale, însă au un stil de viață retras, anti sistem.

Cel puțin unul dintre ei a fost convins că acționează pentru binele fetiței. Cei cinci suspecți au fost racolați de mamă pe internet.

sinteza.org

Lasă un răspuns