CEDO: Postul Radio Free Europe/Radio Liberty a depus o plângere împotriva Rusiei

echr EXTERN

Biroul din Moscova al postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a anunțat joi că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu amenzile impuse RFE/RL în cadrul unei campanii a autorităților ruse pentru a forța această organizație media să părăsească țara, transmite Reuters.

RFE/RL, care este sponsorizat de SUA, au fost amendate masiv în acest an de Rusia pentru că nu s-a identificat drept ‘agent străin’ în publicațiile sale, așa cum prevede legea rusă.

Rusia a clasificat RFE/RL drept ‘agent străin’ în anul 2017, o măsură menită să complice activitatea postului de radio ca reacție la ceea ce Moscova consideră a fi presiunile inacceptabile la care sunt supuse media ruse în SUA.

În virtutea legii actuale, autoritățile ruse pot clasifica drept ‘agenți străini’ organizații neguvernamentale și grupuri pentru apărarea drepturilor omului percepute ca primind finanțare externă pentru activitate politică.

Acestor entități li se cere să atașeze mențiunea ‘agent străin’ pe publicațiile lor și să-și declare cheltuielile și finanțările.

sinteza.org

Lasă un răspuns