Trucurile simple pentru detoxifierea organismului ale unui expert în sănătate

1530789698detoxifiere LIFESTYLE

Carla Oates, un expert în sănătate și wellness, și-a împărtășit rutina de detoxifiere de cinci zile, care vă va modifica bunăstarea și vă va îmbunătăți sănătatea în mai puțin de șapte zile. Rutina constă în 10 pasi simpli, scrriee digi-life.tv.

1.Hidratați-vă

Este important să creșteţi aportul de apă și să vă asiguraţi că beţi între doi și trei litri de apă pe zi. O bună hidratare îmbunătățește digestia și ajută corpul să se curețe, scăpând de orice deșeuri sau toxine.

„Când vă simțiți obosiți, lenți și balonați, există șanse mari ca organismul vostru să rețină acest exces de toxine- punând o povară suplimentară asupra sistemelor voastre de detoxifiere, precum și asupra pielii”, a explicat Carla.

2. Creșteți aportul de fibre

Odată ce ați început să vă hidratați corect, următorul pas constă în consumul unor alimente bogate în fibre: „Mai mult decât orice alt grup alimentar, fibrele ajută la hrănirea sistemului digestiv și susțin eliminarea sănătoasă a toxinelor”, a spus Carla.

Pentru a crește conținutul de fibre, încercați să includeți fructe și legume la fiecare masă.

3. Eliminați alimentele care deranjează intestinele

Pentru a vă îmbunătăți sănătatea este important să renunțați la alimentele ce pot avea efecte negative asupra intestinului.

„Atât glutenul, cât și produsele lactate pot contribui la iritarea și inflamația intestinului – motiv pentru care vă recomandăm să le eliminați pe ambele din dietă în timpul celor cinci zile de Curățare și Resetare”, a spus Carla. Eliminați, de asemenea, zahărul rafinat, alcoolul și cafeina.

4. Optați pentru alimente fermentate

„Alimentele fermentate, bogate în probiotice, nu sunt doar esențiale pentru un intestin sănătos – contribuie la încurajarea diversității microbiene și la combaterea inflamației – dar ajută și la susținerea căilor naturale de detoxifiere ale organismului prin neutralizarea anumitor substanțe chimice și toxine, astfel încât acestea să nu fie necesare atunci să fie procesat de ficat.”

Câteva opțiuni de alimente fermentate includ: varză și castraveți murați, iaurt, chefir sau ceai Kombucha. Încercați să consumați una sau doua porții pe zi.

5. Exfoliați-vă corpul cu o perie uscată

Pentru a vă stimula sistemul limfatic și pentru a elimina toxinele încercați să vă exfoliați corpul.

„Când suntem bolnavi sau suntem expuși la o mulțime de substanțe chimice și toxine, sistemul nostru limfatic poate încetini – lăsându-ne și mai vulnerabili la oboseală și infecții”, a spus Carla.

6. Faceți mișcare

De asemenea, este important să practicați o formă de mișcare în fiecare zi, fie că este vorba de yoga, Pilates, mers pe jos sau ceva de intensitate mai mare, cum ar fi alergarea.

7. Consumați alimente variate

Expertul în sănătate îndeamnă consumul de alimente variate, cu cât mai colorate cu atât mai bine: „Unde este posibil, alegeți fructe și legume de un albastru închis, violet sau roșu – inclusiv morcovi mov, cartof dulce, sfeclă roșie și fructe de pădure – deoarece acestea sunt mai bogate în antioxidanți”

8. Adoptați un stil de viață ECO

Înlocuiți produsele de curățenie pline de substanțe chimice dure cu produse naturale, derivate din plante, ce nu conțin laurilsulfat de sodiu (SLS), parabeni sau parfumuri sintetice. Atât casa, cât și corpul vostru vor simți beneficiile.

9. Alegeți cu grijă produsele de înfrumusețare

Citiți mereu lista de ingrediente și încercați să optați pentru produse naturale, certificate ecologic, pentru a reduce riscul de iritații ale pieli și posibile alergii.

„Multe substanțe chimice folosite în produsele de îngrijire a pielii și machiaj sunt considerate periculoase și pot perturba sistemul nostru endocrin delicat”.

10. Odihniți-vă

Un somn odihnitor este cheia pentru un corp sănătos. Creeaţi un mediu proprice odihnei, eliminând lumina albastră sau tehnologia înainte de culcare.

sinteza.org

Lasă un răspuns