Vladimir Voronin: Mariana Durleșteanu ar fi un prim-ministru foarte bun

POLITIC

Fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, consideră că fosta candidată propusă de Partidul Socialiștilor la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, ar fi un bun prim-ministru și s-ar descurca de minune în situația în care se află țara noastră, informează Realitatea.md.

De asemenea, Voronin spune că a discutat cu ea la telefon chiar înainte ca dumneaei să renunțe la cursa pentru șefia Executivului. „Mariana Durleșteanu poate ar fi unul dintre cei mai buni candidați, dar într-un Guvern normal. Ea este un profesionist. Ea avea intenții foarte bune. Eu cu ea nu m-am întâlnit, dar la telefon am discutat cu ea de vreo două ori, în timpul cât mergeau toate acele propuneri. Și ea a înțeles că în toată bătălia aceasta – nu e destinul ei ca ea să se implice.

Ea mi-a zis în ultima convorbire: „dle președinte, eu sunt nevoită să mă retrag”. Da, așa a fost. Dacă ar avea loc alegeri anticipate și ar fi un Parlament normal, ar fi un Guvern la locul lui, poate și țara noastră va avea noroc de un premier la locul lui…..

Mariana Durleșteanu ar face față foarte bine în această situație, ea are și experiență internațională, este un om deștept”, a declarat Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Menționăm, că Mariana Durleșteanu a fost candidata PSRM și formațiunii Șor la funcția de prim-ministru, însă și-a retras candidatura exact în timp ce Maia Sandu participa la consultări cu fracțiunile parlamentare. Durleșteanu a acuzat formațiunile parlamentare de jocuri politice neloiale.

sinteza.org

Lasă un răspuns