VIDEO// Încă două nave au eşuat în Canalul Suez. De ce se întâmplă tot mai des asta

EXTERNE

Canalul Suez a fost din nou blocat de eşuarea a două nave-cisternă. Incidentul maritim vine după ce nava Ever Given a blocat canalul mai multe zile, provocând pagube însemnate economiei mondiale.

Cele două nave făceau parte dintr-un convoi de 22 de vase când au rămas înţepenite, la câteva ore una după alta, anunţă Digi 24.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu două zile, iar cele două nave-cisternă fost puse din nou pe linia de plutire. Tiberiu Miclea, comandant de navă, a explicat la Digi24 care sunt cauzele pentru care au avut loc atâtea incidente de acest fel în Canalul Suez.

„Se întâmplă astfel de situaţii din cauza măririi capacităţii navelor, a dimensiunii lor. Când a fost proiectat canalul nici nu se visa că nave de 400 de metri vor traversa Suezul. Azi asta e normal. Cele două nave cu lungime de aproximativ 250 de metri erau încărcate cu balast, aşa a fost simplu să fie puse pe linia de plutire, pentru că s-a dat afară din această cantitate”, explică specialistul.

De asemenea, comandantul arată că acest canal trebui dragat, întreţinut. Numărul mare de vase care trec prin Canalul Suez duc la modificarea adâncimii fundului. „Tot timpul canalul trebuie dragat pentru a fi menţinut la adâncimea optimă. Aceste operaţiuni se fac de

sinteza.org

Lasă un răspuns