Scapă de transpiraţia excesivă cu remedii naturale

erbe sudore LIFESTYLE

În zilele călduroase, avem mai mult de furcă cu transpiraţia în exces. Ceaiurile pot acţiona atât prin diminuarea simptomelor, cât şi prin tratarea cauzelor.Stresul, oboseala, obezitatea, canicula sau menopauza sunt factorii care favorizează transpiraţia în exces, cunoscută în termeni medicali ca hiperhidroză.Transpiraţia excesivă poate surveni şi iarna, chiar şi dacă eşti expus la frig.

Antiperspirantele, recomandate în combaterea transpiraţiei, blochează canalele prin care circulă transpiraţia.

Infuzie de salvie

Peste 1 lingură de frunze uscate de salvie toarnă o cană de apă clocotită şi lasă la infuzat aproximativ 15 minute. Bea 2 ceaiuri pe zi. Remediile pe bază de salvie pot reduce la jumătate transpiraţia excesivă.

Ceai de rozmarin

Opăreşte o lingură de frunze de rozmarin, timp de 5 minute, într-o cană de apă clocotită. După răcire, strecoară şi bea 2-3 căni de ceai pe zi. Ceaiul de rozmarin reduce cantitatea de transpiraţie.

Muşeţel, sunătoare şi muguri de mesteacăn

Macină 100 g de muşeţel, 100 g de sunătoare, 100 g muguri de mesteacăn într-o râşniţă, toarnă 2 căni de apă clocotită şi lasă la infuzat 20 de minute. Strecoară lichidul şi bea de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.Dacă gustul ţi se pare neplăcut, poţi adăuga miere. Pentru un efect mai pronunţat, înainte de a consuma ceaiul, bea 1 pahar cu apă caldă.

Bine de ştiut!

Pentru normalizarea pH-ului axilar, tamponează-te sub braţ cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere. Lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşte cu apă.

sinteza.org

Lasă un răspuns