Rusia agită din nou apele Mării Negre. Sunt aduse în regiune 10 nave de luptă de la Flotila din Marea Caspică

screenshot 37 TOATE

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 08 aprilie 2021, că vedete de desant și de artilerie aparținând Flotilei din Marea Caspică au început transferul interflote către Marea Neagră.

“În cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, peste 10 vedete de desant și de artilerie au început transferul din Marea Caspică în Marea Neagră. Înainte de ieșirea din punctul de dislocare permanentă din Makhachkala, echipajele vedetelor au efectuat un întreg ciclu de pregătire pentru luptă și au îndeplinit misiuni de curs pe mare”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

Pe parcursul pregătirilor pentru marș, comandanții vedetelor, precum și echipajele, au efectuat antrenamente privind trecerea navelor prin spații înguste și prin strâmtori.

“Potrivit planului verificării de control, echipajele vedetelor Flotilei din Marea Caspică, în cooperare cu forțe ale Flotei ruse din Marea Neagră, vor participa la o serie de exerciții navale”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

sinteza.org

Lasă un răspuns