Cele mai neobişnuite ritualuri de fertilitate din lume. Ce sunt dispuse să facă unele femei pentru a avea copii?

shutterstock 525195268 LIFESTYLE

Oricât de promiţătoare sau distractive ar fi unele ritualuri de fertilitate, dacă încerci de mai bine de un an să ai un copil, apelează la un medic specialist şi pune la încercare un tratament eficient de fertilitate.

România a înregistrat o scădere a natalităţii în anul 2020, când s-au înregistrat cu 40.000 mai puţine naşteri decât în anul anterior. Pe lângă influenţa pandemiei, cel mai frecvent motiv al acestei scăderi se datorează şi cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia pentru Reproducere Umană din România, 16,8% din populaţia fertilă s-a aflat sau se află într-o situaţie de infertilitate. Este o problemă care a măcinat omenirea din toate timpurile, motiv pentru care au fost create tot soiul de ritualuri care mai de care mai ciudate.

Cocteil cu urină de babuin

Unele alimente sunt considerate afrodiziace, ca sparanghelul şi rodia. Unele restaurante şi baruri au în meniu şi cocteiluri afrodiziace. În Zimbabwe, se crede că urina de babuin conţine hormoni care pot spori fertilitatea masculină şi feminină. Acolo, se amestecă această urină cu bere sau alte băuturi alcoolice pentru a ajuta cuplurile să aibî copii. Cum era de aşteptat, specialiştii din domeniul medical din Africa nu sunt de acord cu acest ritual.

Atingerea lacrimilor Maicii Domnului

Muzeul Hagia Sophia din Istanbul, unde s-a aflat în trecut o biserică, apoi o moschee, atrage oameni din mai multe colţuri ale lumii care vin la aşa-numita Coloană a Dorinţelor din care izvorăsc lacrimile Fecioarei Maria. Femeile care doresc să devină mame sunt sfătuite să-şi introducă degetul mare într-o fisură a acestei coloane şi să-l rotească atât cât pot. Se crede că acesta este un mod de a fi binecuvântate cu această apă sacră.

Udatul creşte natalitatea?

În Hollókö,un sat din Ungaria, bărbaţii udă femeile cu apă sau parfum ca parte a unei tradiţii anuale de Paşte. Acest ritual datează încă din secolul al II-lea şi se crede că este un mod de a purifica femeile pentru a le oferi darul fertilităţii. Femeile care doresc să participe, se îmbracă cu îmbrăcăminte tradiţională şi aşteaptă ca bărbaţii să arunce apă pe ele.

Un scaun al fertilităţii

Cunoscut ca un scaun-minune în Napoli, acest obiect a fost deţinut de Sfânta Maria Francesco. Mii de femei au stat pe el pentru a fi binecuvântate şi a deveni fertile. Evident, nu există nicio dovadă ştiinţifică că acest lucru va funcţiona, dar în jurul lui se află mii de poze cu bebeluşi născuţi de femei după ce au luat parte la acest ritual.

Înfăşurarea în pânză verde şi atingerea unui sicriu

În unele regiuni din China există un ritual de fertilitate neconvenţional. Nurorile unui decedat îşi acoperă abdomenul cu o pânză de culoare verde, culoare asociată cu primăvara şi fertilitatea. După aceea, ele ating sicriul socrului decedat sau chiar se freacă de sicriu în încercarea de a câştiga puterea procreativă a acestuia.

Aruncă-ţi lenjeria!

În Congo, este ceva obişnuit la poporul Yansi să-şi arunce lenjeria intimă pe acoperiş atunci când luna intră în faza de descreştere. Acest ritual este menit să contribuie la creşterea fertilităţii.

sinteza.org

Lasă un răspuns