Alexei Navalinîi se află în stare gravă și are mâinile parțial paralizate

EXTERNE

Avocații liderului de opoziție din Rusia, care se află în detenție, spun că acesta își pierde senzația în mâini, pe măsură ce continuă greva foamei.

Sănătatea opozantului rus Alexey Navalnîi se deteriorează pe măsură ce își menține greva foamei în închisoare, cu un nou simptom de paralizie a mâinilor, potrivit avocaților săi. Dezvăluirea a fost făcută miercuri, la o săptămână după ce cel mai proeminent adversar al președintelui Vladimir Putin, care execută o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru acuzații de delapidare, a încetat să mai mănânce și a cerut tratament medical adecvat pentru dureri de spate severe și paralizie a picioarelor.

Membrii echipei de apărare a lui Navalnîi, care miercuri l-au vizitat în penitenciarul din orașul Pokrov, la 100 km. est de Moscova, au declarat că refuză să mănânce și tușește.

„Arată rău și nu se simte bine”, a declarat avocatul Olga Mikhailova pentru agenția de știri AFP, adăugând că Navalnîi cântărește acum „aproximativ 80” kilograme, deși avea aproape 100 acum o lună, când a fost băgat în închisoare, precizează AlJazeera.

sinteza.org

Lasă un răspuns