Poveştile incredibile din jurul Empire State Building. O femeie s-a aruncat de la etajul 86 şi a supravieţuit

LIFE

Timp de patru decenii, faimosul zgârie-nori din Manhattan, Empire State Building, a fost cel mai înalt din lume. De-a lungul existenţei sale a cunoscut nişte întâmplări incredibile.

Structura de 41 de milioane de dolari a obţinut şi recordul de a fi fost construită în cel mai scurt timp pentru o clădire de dimensiunile sale. În fiecare săptămână, 3000 de muncitori ridicau câte 4 etaje şi jumătate. Inaugurată în mijlocul Marii Depresiuni, clădirea Empire State Building a fost numită drept cel mai mare monument al lumii pentru ingeniozitatea cu care a fost realizat. La fix 16 ani de la inaugurare, o tânără şi-a luat viaţa aruncându-se de la etajul 86. Gestul  a ajuns să fie numit „cea mai frumoasă sinucidere‟. După alţi 32 de ani, o altă fată a supravieţuit după ce a căzut de la acelaşi etaj. Descoperă tragediile la care a fost martor Empire State Building!

Zgârie-nori construit în 13 luni

Întrega clădire Empire State Building a fost construită în doar un an şi 45 de zile. A fost terminat la data preconizată şi sub bugetul estimat. Deoarece Marea Depresiune a redus semnificativ costurile forţei de muncă, costul clădirii a fost de doar 40.948.900 de dolari, sub preţul estimat de 50 milioane de dolari.

Empire State Building s-a deschis oficial pe 1 mai 1931. Panglica a fost tăiată de primarul Jimmy Walker, iar preşedintele Herbert Hoover a luminat turnul cu o simplă apăsare de buton. Empire State Building devenea atunci cea mai înaltă clădire din lume şi avea să păstreze acest record până la finalizarea World Trade Center din New York în anul 1972.

„Cea mai frumoasă sinucidere‟

Pe 1 mai 1947, Evelyn McHale a sărit de etajul 86 al clădirii şi a aterizat pe o limuzină. Fotograful Robert Wiles a făcut atunci o fotografie a tinerei la câteva minute după moartea ei care a fost numită „cea mai frumoasa sinucidere‟. Poliţia a găsit şi o notă lăsată de Evelyn printre lucrurile lăsate de ea: „Nu vreau ca nimeni din familia mea să mă vadă. Ai putea să-mi distrugi corpul prin incinerare? Logodnicul meu mi-a cerut să mă căsătoresc cu el în iunie. Nu cred că aş putea fi o soţie bună pentru nimeni. Este mult mai bine fără mine. Spune-i tatălui meu că am prea multe dintre pornirile mamei mele.‟

O femeie a supravieţuit după ce a căzut în gol e la etajul 86

De-a lungul anilor, peste 30 de persoane au încercat să se sinucidă sărind de la etajele superioare ale clădirii, iar majoritatea încercărilor au avut succes. Totuşi, 2 oameni au supravieţuit căderilor prin faptul că nu au căzut mai mult de un etaj.

sinteza.org

Lasă un răspuns