Igor Dodon: Maia Sandu nu-și va duce mandatul până la capăt. Oamenii nu o vor ierta

sandu and dodon POLITIC

Preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, consideră că Maia Sandu nu va putea să finalizeze mandatul prezidenţial. Declarația a fost făcută marți seara în cadrul emisiunii sale de pe rețelele de socializare.

Răspunzând la o întrebare cu privire la o eventuală destituire a preşedintelui, acesta a spus că PSRM nu intenţionează să iniţieze această procedură.

“Încă nu vom lansa această procedură. Suntem ocupaţi cu alte lucruri, cum ar fi, de exemplu, cu găsirea vaccinurilor, aducerea lor în ţară şi ajutarea oamenilor. Dar ea cu greu îşi va putea îndeplini mandatul. E posibil că chiar partidele de dreapta să iniţieze procedura de punere sub acuzare şi noi o vom sprijini”, a spus Dodon.

În opinia sa, preşedintele va fi obligat să plece atunci când ratingul ei va scădea.

“Ratingul ei se ridică acum. Să convenim în felul următor: dacă ratingul va ajunge la 25-30%, scrieţi o cerere şi plecaţi. Oamenii te vor înţelege, dar nu te vor ierta”, a spus el. Răspunzând la întrebări, Dodon a spus că acum nu intenţionează să preia postul de prim-ministru.

“Sunt sigur că mă voi descurca în acestă funcţie. Dar nu acum, vom reveni la aceste conversaţii după alegeri. Iar alegerile pot avea loc numai atunci când vaccinăm populaţia şi rezolvăm problemele pandemice”, a spus el.

sinteza.org

Lasă un răspuns