Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi. Beneficiile oferite sănătăţii

78467 original LIFESTYLE

Exerciţiile fizice sunt esenţiale pentru sănătatea fizică şi mintală. Dar ce te faci dacă nu ai timp de aşa ceva? Sportul nu trebuie să implice ore lungi şi intense de mişcare. Poţi opta pentru o scurtă plimbare în parc. O jumătate de oră de mers pe jos zilnic te poate ajuta să te simţi mai bine şi să îi aduci corpului tău multe alte beneficii.

Din cauza pandemiei, multe persoane au renunţat la mişcare şi au petrecut mult timp în casă. Dacă te îngrijorezi că nu poţi ajunge la sala de fitness, află că nu trebuie să faci antrenamente intense, de forţă sau să alergi pe bandă ore întregi pentru a te bucura de beneficiile sportului. O simplă plimbare prin parc te poate ţine departe de probleme de sănătate. Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi.

Plimbările regulate ajută la sănătatea ochilor

Poate fi surprinzător, dar ştiai că plimbările regulate te vor ajuta să vezi mai bine? Potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, mişcarea poate fi un „medicament natural‟ în tratamentul multor afecţiuni oculare, precum glaucomul. Această afecţiune apare din cauza presiunii exercitate asupra ochilor, iar mersul pe jos poate ajuta la reducerea acestei presiuni. Potrivit statisticilor, numărul de cazuri de glaucom este în continuă creştere şi afectează în general persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 80 de ani. Activitatea fizică regulată scade riscul de a dezvolta această afecţiune a ochilor.

Ajută la echilibrarea nivelului de colesterol

Mersul pe jos oferă numeroase beneficii dintr-o varietate de motive. Una dintre ele este capacitatea de a reduce riscul de a dezvolta o varietate de afecţiuni cardiovasculare. Practic, poate îmbunătăţi sănătatea inimii. Mai precis, scade tensiunea arterială, ajută la buna circulaţie a sângelui, ajută la echilibrarea nivelului de colesterol, îmbunătăţeşte circulaţia oxigenului şi scade riscul de accident vascular cerebral.

Vei avea o stare de spirit mai bună

Cu toţii ne dorim să avem o sănătate mintală mai bună şi vrem să ne eliberăm de gândurile şi de tulburările negative. Studiile arată că oamenii care merg în timpul săptămânii pe jos, chiar şi timp de 30 de minute pe zi, observă că simptomele depresiei încep să dispară. A fi în aer liber şi înconjurat de verdeaţă te poate ajuta să te simţi mai relaxat. În aşa fel se stimulează circulaţia anumitor celule nervoase care acţionează pentru a calma toate emoţiile negative.

Oase, spate şi articulaţii mai sănătoase

Odată cu înaintarea în vârstă, oasele şi articulaţiile sunt afectate. Activitatea fizică regulată te va ajută să îţi menţi oasele şi articulaţiile puternice. Totodată, mersul zilnic te va ajuta să ameliorezi durerile cronice de spate, deoarece creşte circulaţia sângelui şi îi va permite spatelui să fie mai flexibil.

Vei reuşi să slăbeşti

Dacă îţi doreşti să slăbeşti, o plimbare zilnică în parc te va ajuta să scapi de kilogramele în plus. Deşi este un exerciţiu simplu, el poate arde numeroase calorii. Când mergi, corpul tău are nevoie de multă energie pentru a menţine ritmul. Dacă mergi într-un ritm intens, metabolismul creşte. Tot ce trebuie să faci este să mergi rapid, pentru ca ritmul cardiac să crească şi respiraţia să devină mai profundă.

Mergi pe jos pentru o digestie mai bună

După masă, este indicat să faci o plimbare pentru a-ţi stimula digestia. Mişcarea îi va permite corpului să înceapă să digere corect şi eficient ceea ce ai mâncat, în loc să transforme toată mâncarea în grăsime. Mişcarea măreşte viteza de ardere a alimentelor din corp şi din stomac.

sinteza.org

Lasă un răspuns