VIDEO// Polițiștii au fost dați afară din biserică de un preot. Reacția preotului a devenit virală

screenshot 26 ACTUAL

Un preot polonez de la o Biserică din Canada s-a opus în fața intervenției polițiștilor, care încercau să îi trimită pe oameni acasă de la slujba religioasă.

Preotul i-a scos pur și simplu afară pe polițiști din Sfânta Biserică, totul fiind înregistrat video și transmis, ulterior, pe rețelele de socializare.

Totul s-a întâmplat la o biserică din Alberta, Canada, unde mai mulți oameni s-au adunat pentru a asista la slujba de Paște. La un moment dat, polițiști au pătruns în biserică și le-au cerut oamenilor sa plece acasă. A urmat un scandal, care a luat o amploare națională. Clipul realizat de preotul Artur Pawlowski a adunat milioane de vizualizări.

În Canada, epidemia de coronavirus a lovit din plin, fiind înregistrate peste un milion de cazuri și peste 23.000 de decese. În videoclipul de pe Facebook, preotul Pawlowski  îi compară pe polițiști cu naziștii.

„Naziștii nu sunt bineveniți aici! Nu vă întoarceți psihopaților naziști. Oameni bolnavi, răi, de necrezut. Intimidarea oamenilor într-o biserică în timpul Paștelui! Voi gestapo, naziști, fascisti comuniști! Nu îndrăzniți să vă întoarceți aici”, a spus preotul polonez.

„Ieșiți afară imediat”

Reacția preotului a continuat, polițiștii fiind practic paralizați de reacția acestuia. Preotul le-a spus polițiștilor să iasă imediat afară și să se întoarcă, dacă vor dori, cu un mandat. În lipsa acestui document, preotul nu s-a lăsat impresionat de numărul mare de polițiști, care au fost nevoiți să plece.

„Nu îmi pasă ce vreți să ziceți. Plecați acum. Ieșiți acum. Plecați de pe această proprietate. Afară naziștilor. Naziștii nu sunt bineveniți aici. Plecați și vă întoarceți cu un mandat. Veniți să intimidați oamenii într-o biserică, în timpul sărbătorii de Paște. Vă puteți imagine ce psihopați? Vin să impresioneze creștinii care au venit la Biserică, la sărbătoarea Paștelui”, a strigat preotul.

În continuare, preotul Pawloski a făcut un ”live” din fața bisericii, în care a comparat timpurile actuale cu cele din Germania, din ani 1940.

„Vă puteți imagina acești psihopați? E Paștele. Cel mai sfânt moment creștin al anului și vin să-i intimideze pe creștini în timpul celei mai sfinte sărbători? De necrezut. Ce este în neregulă cu acei oameni. Mă depășește. Cum îndrăznesc? De necrezut, trăim într-o preluare totală a țării, a oamenilor, de către Guvern. Veniți la biserică înarmați cu arme, tasere și cătușe pentru a intimida în timpul sărbătorii Paștelui? Ei bine, cred că asta este, ei vor să ne înrobească pe toți așa cum au făcut cu egiptenii”, a mai spus preotul Pawlowski.

Preotul îi cheamă pe oameni să reacționeze

După 24 de ore reacția preotului a devenit una virală pe internet. Filmul a fost văzut de milioane de oameni care i-au dat dreptate preotului.

Preotul Artur Pawlowski a scris un mesaj de mulțumire și i-a îndemnat pe credincioși să nu își lase drepturile călcate în picioare.

„Uau! În doar 24 de ore, videoclipul atacului asupra Bisericii noastre de către autorități a fost văzut literalmente de milioane de oameni! Mii de mesaje de sprijin se revarsă! Sper că acest lucru îi va încuraja pe alții să se ridice și să lupte pentru drepturile lor. Spune nu bătăușilor și trădătorilor!”, a scris preotul Pawlowski.

sinteza.org

Lasă un răspuns