Vasile Năstase: Răpirea judecătorului Ceaus este o palmă dată întregului sistem de securitate

OPINII

Deputatul PPDA, Vasile Năstase, a comentat printr-o solicitare a portalului de știri Sinteza.ORG, răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, care a avut loc în plină zi, chiar în centrul Capitalei.

Acesta susține că răpirea unui cetățean ucrainean, fie el infractor sau nu, este o palmă dată întregului sistem de securitate al Republicii Moldova, pentru că asta ar însemna că oricine și oricân ar putea fi răpit și ascuns în portbagajul unei mașini și scos din țară sau îngropat, așa cum se făcea în anii 90.

Întrebat dacă este sau nu implicată Maia Sandu, dar și Serviciul de Informații și Securitate, deputatul PPDA a spus că este greu de răspuns la această întrebare, dar ar exista probabilitatea că au putut participa indirect la această operațiune, prin acordarea consimțământului. Totodată, acesta a mai comentat că este greu de răspuns și la întrebarea dacă Kievul este implicat în răpirea cetățeanului ucrainean Nicolae Ceaus. Deputatul menționează că această operațiune este impertinentă și extrem de periculoasă.

Vasile Năstase spune că deputații din Platforma DA au solicitat să fie creată o comisie de anchetă parlamentară pentru a se afla cine cu adevărat a fost implicat în această ”schemă” condamnabilă.

Deputatul a mai punctat că ceea ce s-a întâmplat pe timpul lui Plahotniuc și Dodon – răpirea profesorilor turci – a fost o operațiune similară, doar că acolo a avut iz de răpire instituționalizată. Ce s-a produs acum, e mult mai grav din punctul de vedere al procedurii, pentru că nimeni nu-și asumă actul terorist, pentru că nu mai e Plahotniuc în țară, pentru că altcineva e Președinte în locul lui Dodon.

Prin urmare, Parlamentul trebuie să constituie comisia de anchetă, iar CSS să discute operativ acest caz ieșit din comun care așază Republica Moldova alături de surioara ei geamănă Somalia.

sinteza.org

Lasă un răspuns