Cofondatorul Neuralink vrea să creeze o lume Jurassic Park și specii noi de dinozauri

screenshot 1 13 SCI-TECH

Max Hodak, cofondatorul Neuralink, a anunțat că lucrează la construirea unei replici realiste după Jurassic Park. Compania sa, fondată  împreună cu Elon Musk, ar putea revoluționa lumea jocurilor.

Pentru neinițiați, Jurassic Park și Jurassic World alcătuiesc o serie de cinci filme – cu un al șaselea în lucru – toate bazate pe romanul de succes al lui Michael Crichton. Romanul vorbește despre consecințele dezastruoase ale deschiderii unui loc ca Jurassic Park.

Progresele recente în cercetarea genetică, în scopul creării unor specii noi, este o idee incitantă. Cu toate acestea, există o mare diferență între o idee bună și un experiment realizabil.

„Am putea să construim Jurassic Park dacă ne-am dori. Desigur, nu ar fi dinozauri autentici din punct de vedere genetic. Poate 15 ani de reproducere, la care s-ar adăuga ingineria genetică, ar fi o metodă pentru a obține specii exotice noi”, a spus Max Hodak într-un mesaj pe Twitter. Anterior, el a vorbit despre o religie care include utilizarea drogurilor.

Noi specii de dinozauri

Dar nu este vorba doar de distracție când te joci de-a Dumnezeu și creezi specii noi de dinozauri. Max Hodak a spus că ar putea fi o metodă pentru creșterea biodiversității, probabil și pentru că ne aflăm în mijlocul unei ere de extincție în masă.

“Biodiversitatea este foarte valoroasă. Conservarea este importantă și are sens. Dar de ce să ne oprim aici? De ce nu încercăm să generăm o diversitate nouă?”, a scris Hodak pe Twitter.

De ani de zile, conservatorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aducerea la viață a speciilor dispărute.

În acest scop, renașterea speciilor și crearea unor forme noi de biodiversitate, ar putea fi egală cu introducerea unei noi specii într-un ecosistem care nu mai este capabil să îi sprijine dezvoltarea, potrivit Futurism. Cu alte cuvinte, este o idee incitantă dar primejdioasă și dăunătoare – exact cum se întâmplă în filme.

sinteza.org

Lasă un răspuns