Vineri a fost încheiată licitația pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi. Anunțul făcut de Ion Ceban

ECONOMIC

Potrivit criteriilor de atribuire a contractului, a fost stabilit cel care se referă la calitate-preț. Dintre cei 6 participanți la cea de-a doua licitație cu privire la achiziționarea autobuzelor, după o analiză preliminară a membrilor comisiei de evaluare, ofertantul MAZ se situează pe primul loc conform criteriului de atribuire.

Totodată, grupul de lucru trebuie să analizeze în timpul apropiat documentația ofertanților și dacă aceștia corespund cerințelor tehnice, actelor obligatorii pentru calificare conform Fișei de date a Achiziției.

Conform cerințelor obligatorii, Primăria a dispus ca pe perioada garanției, câștigătorul va asigura deservirea autobuzelor din surse proprii, schimbul materialelor lubrifiante, filtrelor, curelelor, deservirea aparatelor de aer condiționat și materialelor consumabile necesare. Astfel:

– MAZ a propus 14 010 000 USD cu 72 luni de garanție;

– Isuzu 14 920 560 USD și 78 luni de garanție;

– Xiamen King Long 15 072 000 USD, 61 luni garanție;

– BMC 16 337 600 USD, 49 luni garanție;

– Otokar 17 063 418 USD, 48 luni garanție;

-Temsa 18 300 000 USD, 48 luni garanție.

Acum suntem în așteptarea analizei ample a membrilor comisiei de licitație. Toate procedurile ar lua ceva timp conform tuturor criteriilor de evaluare, perioadei de clarificări și termenul de contestare în caz de necesitate.

Îmi pare rău pentru faptul că nu am fost auzit și ascultat acum un an, când am putut procura autobuzele și acum puteau deja să fie puse în circulație pe străzile capitalei.

Cei care au pierdut – suntem noi toți, când pe perioada pandemică nu avem transport suficient pentru cetățeni.

Săptămâna trecută a fost anunțată în paralel procedura de achiziție a autobuzelor cu parcurs, suntem în căutarea celor mai bune variante din toate țările. Așteptăm propuneri bune pentru a procura astfel de autobuze în sumă de 50 de milioane de lei. Avem troleibuze cu parcurs și fiecare locuitor care merge astăzi în ŠKODA, recent achiziționate și puse în circulație pe străzile capitalei, nu poate spune că sunt de calitate mai proastă decât cele noi.

Amintesc că doar în ultima jumătate de an am adus 50 de troleibuze, iar în curând vor apărea încă 10 troleibuze noi și 2 articulate. Atâtea unități de transport nu au fost aduse niciodată, mai ales în așa termen!!! Și sunt mândru pentru echipa pe care o conduc, sunt mândru pentru Chișinău și pentru locuitorii municipiului. Este reușita noastră comună!!!

sinteza.org

Lasă un răspuns