VIDEO// Scandal uriaș în Franța după difuzarea unui reportaj: Miniștri suspectați că ar fi mers la dineuri în restaurante clandestine

EXTERNE

Un scandal uriaș a izbucnit în Franța, iar opinia publică cere „nume”, după ce politicieni francezi, inclusiv miniștri, sunt suspectați că au participat la evenimente nepermise în pandemie, în restaurante clandestine, încălcând măsurile sanitare în vigoare. Totul a pornit de la reportaj de televiziune filmat cu camera ascunsă, în care o sursă anonimă susţine acest lucru. Ca urmare, duminică au fost deschise două anchete – una de natură judiciară și una internă, în cadrul poliției, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Canalul privat de televiziune M6 a difuzat vineri seară un reportaj realizat cu o cameră ascunsă dintr-un loc prezentat drept „un restaurant clandestin, situat în cartierele selecte”, unde participanţii şi chelnerii nu poartă măşti şi nu respectă regulile de distanțare fizică. Canalul a difuzat şi alte imagini, de la o petrecere contra cost, unde zeci de invitaţi apar fără măşti, unii îmbrăţişându-se și sărutându-se, sfidând practic interdicţiile adoptate pentru a frâna răspândirea COVID-19.

În Franţa, restaurantele şi barurile sunt închise de la sfârşitul lunii octombrie. 

Mai mult, unul dintre organizatorii intervievaţi, prezentat drept „un colecţionar”, spune cu voce din off: „Am luat cina săptămâna aceasta în două sau trei restaurante care sunt aşa-zise restaurante clandestine, împreună cu unii miniştri. Deci, asta mă face să mă amuz oarecum. Suntem într-o democraţie. Facem ce vrem”.

sinteza.org

Lasă un răspuns