VIDEO// După cele 100 de zile ale Maiei Sandu la Președinție, țara și oamenii se află în disperare

photo 2021 04 05 14 23 08 POLITIC

Se împlinesc 100 de zile de la învestirea Maiei Sandu în fotoliul de președinte al Republicii Moldova. În acest timp, șeful statului a apucat să ia mai multe decizii controversate, să primească trei cartonașe roșii din partea Curții Constituționale și să arunce țara în cea mai profundă criză din ultimii ani. Igor Dodon a prezentat un video în care arată cum au decurs cele 100 de zile de mandat prezidențial ale Maiei Sandu pentru cetățeni și țară.

Maia Sandu a fost învestită în funcție în data de 24 decembrie. Cu o zi înainte, premierul Ion Chicu și-a anunțat demisia, astfel PSRM i-a predat șefului statului inițiativa privind conducerea țării. Decizia prim-ministrului a pus-o, însă, într-o situație incomodă pe Sandu, care nu-și dorea asumarea guvernării, ci declanșarea anticipatelor. În 28 decembrie 2020, în cadrul consultărilor cu președintele, nicio fracțiune parlamentară nu și-a exprimat dorința de a forma un Guvern.

Un alt subiect care a stârnit atenția opiniei publice a fost cheltuielile Președinției după învestirea Maiei Sandu. Aceasta l-a acuzat, în repetate rânduri, pe fostul șef al statului Igor Dodon că ar irosi prea mulți bani. Deși a reușit să reducă din ele, oamenii au fost nemulțumiți să vadă că noul președinte planifică să aloce doar în acest an peste nouă milioane de lei pentru întreținerea instituției prezidențiale. Din acești bani, aproape un milion de lei se vor duce pentru procurarea biletelor de avion, 650 de mii de lei pentru vizitele oaspeților străini și 280 de mii pentru flori. Asta înseamnă că Președinția va cheltui lunar aproximativ 17 pensii minime doar pentru flori. De asemenea, în primele 100 de zile de la învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte, țara noastră a devenit ultimul stat european care a început programul de vaccinare anti-COVID, prețurile la carburanți s-au majorat de câteva ori la rând și produsele alimentare s-au scumpit semnificativ.

Vedeți mai jos un video cu (NE)realizările Maiei Sandu în cele 100 de zile de mandat prezidențial.

sinteza.org

Lasă un răspuns