Reacția Maiei Sandu la răpirea judecătorului ucrainea: Cer acțiuni imediate din partea MAI și SIS

POLITIC

Președinta Maia Sandu a cerut acțiuni imediate din partea MAI și SIS în privința constatării circumstanțelor dispariției judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, care ar fi fost răpit de mascați.

Maia Sandu a declarat că „este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități”.

„Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a menționat șefa statului.

Judecătorul, Nicolae Ceaus, care se ascundea în Republica Moldova de justiția de la Kiev, a fost răpit în centrul Capitalei de către trei persoane, potrivit polițiștilor.

sinteza.org

Lasă un răspuns