Mai multe femei arestate în Dubai, după ce au pozat goale la balcon

EXTERNE

Un grup de femei goale a stârnit un val de indignare publică în Emiratele Arabe Unite. Este țara în care și un sărut în public te poate duce după gratii.

Poliția din Dubai a arestat mai multe persoane acuzate de indecență, după ce filmări cu un grup de femei goale care pozau la un balcon au fost intens distribuite online sâmbăta trecută. Filmările au fost făcute la lumina zilei, deci șocul a fost cu atât mai mare.

Imagini și videoclipuri care arătau peste 10 femei complet dezbrăcate, la balconul unei clădiri din cartierul de lux Marina, au provocat un adevărat șoc în Emiratele Arabe Unite. Este țara musulmană unde chiar și un sărut în public se pedepsește cu închisoarea, dar și șofatul sub influenâa alcoolului, relatează Sky News.

Încălcarea legii privind decența în public se pedepsește cu 6 luni de închisoare și amendă de 1.000 de euro

În Emiratele Arabe Unite, încălcarea legii privind decența în public se pedepsește cu până la 6 luni de închisoare și o amendă de aprovimativ 1.000 de euro. Distribuirea unui material pornografic se pedepsește, de asemenea, cu închisoarea și amenzi usturătoare, în conformitate cu normativele din această țară, bazate pe severa lege islamică Sharia.

O publicație locală a relatat că incidentul ar fi făcut parte dintr-o „campanie publicitară”, însă nu au fost date detalii referitoare la veridicitatea informației.

Poliția din Dubai a declarat că persoanele reținute pentru videoclipul „indecent” au fost puse sub acuzare. „Astfel de comportamente inacceptabile nu reflectă valorile și etica societății noastre”, se arată în declarația poliției.

În 2020, Emiratele arabe au ridicat interdicţia privind concubinajul

Deși considerate liberale comparativ cu țările vecine din Orientul Mijlociu, Emiratele Arabe Unite au totuși legi stricte care reglementează conduita. Până în prezent mai multe persoane au ajuns la închisoare chiar și din cauza unor comentarii online. Companiile de telecomunicații din țară blochează accesul la site-urile pentru adulți.

Totuși, Emiratele Arabe Unite a dat semne de relaxare a restricțiilor severe. Astfel, a decis încheierea practicii de pedepsire uşoară a aşa-ziselor crime pentru salvarea „onoarei” unei familii, a ridicat interdicţia privind concubinajul şi a dezincriminat consumul de alcool, scria The Guardian în octombrie anul trecut.

sinteza.org

Lasă un răspuns